Στο μπαρ των χαμένων ψυχών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πέντε ημέρες, στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας θα συνυπάρξουν ηθοποιοί από τρεις διαφορετικές θεατρικές ομάδες, από την Ελλάδα, τη Βρετανία και την Κύπρο σε μια συμπαραγωγή που συνδυάζει τη χρήση μοντέρνων τεχνολογιών με αφηγηματικές και σωματικές τεχνικές. Η παράσταση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Creative Collaboration Project του British Council, έχει τίτλο «Ιστορίες από το Μπαρ των Χαμένων Ψυχών» και οι ηθοποιοί προέρχονται από το Εθνικό Θέατρο (Δημήτρης Καρτόκης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου), από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Μυρτώ Κουγιάλη, Εμμανουέλα Χαραλάμπους) και από τη βρετανική ομάδα Imitating the dog οι ηθοποιοί Σάιμον Γουεϊνράιτ και Ανταμ Νας. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Αντριου Κουίκ.

Το Μπαρ των Χαμένων Ψυχών βρίσκεται στην προκυμαία. Εκεί συχνάζει κάθε λογής κόσμος: προαγωγοί, πόρνες, ναύτες, μικροεγκληματίες, αστυνομικοί ακόμα και δικαστές. Αν ανοίξει κανείς την πόρτα μυρίζει αμέσως τον πολυκαιρισμένο αέρα και ακούει το τραγούδι που έρχεται από τη μικρή σκηνή στο πίσω μέρος του σκοτεινού δωματίου. Σ’ αυτό το μέρος, στο τέλος της ζωής του, ένας άνδρας ζητά από τον μοναδικό του φίλο να διορθώσει ένα λάθος που έκανε χρόνια πριν. Σ’ ένα σκηνικό που διαρκώς αλλάζει και μετακινείται (Λόρα Χόπκινς) οι ηθοποιοί κινούνται και μετακινούνται διαρκώς, μετατοπίζοντας τις αναζητήσεις τους και τις επιθυμίες τους. Οι «Ιστορίες από το Μπαρ των Χαμένων Ψυχών» είναι μια μαγική ρεαλιστική ιστορία απαγορευμένου έρωτα, εγκλήματος και της πιθανότητας να βρει κανείς τη λύτρωση στα πιο απίθανα μέρη.

Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας (Α΄ Σκηνή) από 16 έως 20 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 μ.μ. Η διάρκειά της είναι μία ώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή