Με αυτοπεποίθηση η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Με αυτοπεποίθηση η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. Εχει ξεφύγει πολύ από τα ελληνικά δεδομένα η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Διανύοντας τη χρυσή επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή της, παρουσιάζει για πρώτη φορά τον ετήσιο προγραμματισμό της κι όχι τον εξαμηνιαίο, όπως συνήθιζε ώς τώρα, συνεχίζει τη διεθνή δισκογραφική της παραγωγή, καθιερώνει τακτικές εμφανίσεις σε μουσικά κέντρα του εξωτερικού, εισάγει νέες προτάσεις και εμπλουτίζει τη συναυλιακή της δραστηριότητα εντός και εκτός Θεσσαλονίκης.

«Ο ετήσιος προγραμματισμός για έναν καλλιτεχνικό οργανισμό δεν θεωρείται αυτονόητο στη χώρα μας. Η ολοκληρωμένη οργάνωση, ωστόσο, δείχνει τη σοβαρότητα ενός συμφωνικού σχήματος προς το εξωτερικό, που σημαίνει έγκαιρη συμφωνία με μεγάλους καλλιτέχνες και έγκαιρη προβολή των γεγονότων», ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΘ Μύρων Μιχαηλίδης, ανακοινώνοντας το εκτενές πρόγραμμα 2009-’10.

Ξεχωρίζουν η σύμπραξη της ΚΟΘ με σπουδαίους σολίστες και διευθυντές ορχήστρας όπως τους Θεόδωρο Κερκέζο (σαξόφωνο), Ιβο Πογκορέλιτς (πιάνο), Οθωνα Γκόγκα (φλάουτο), το Εθνικό Μπαλέτο της Αγγλίας με τη Ζιζέλ (συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης), αφιερώματα στους Μέντελσον και Χάιντ, το γκαλά για τα 50 χρόνια της ΚΟΘ αφιερωμένο στον πρώτο σολίστα της, τον 90χρονο σήμερα, συνθέτη Νίκο Αστρινίδη, γκαλά όπερας με σοπράνο την Αλεξία Βουλγαρίδου, το χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο με σολίστες τρεις τενόρους (Αντώνη Κορωναίο, Ζάχο Τερζάκη, Γιάννη Χριστόπουλο) και η πρωτοχρονιάτικη συναυλία με μαέστρο τον Πολ Τσιαγκ. Τη νέα χρονιά, η ΚΟΘ συμπράττει με τους πιανίστες Δόμνα Ευνουχίδου, Μαρτίνο Τιρίμο, Χαράλαμπο Αγγελόπουλο, Μπόρις Μπέρμαν, Αλεξία Μουζά, Κυπριανό Κατσαρή, Κριστίν Τοκατλιάν και Βιτάλι Κιούπρι, εμφανίζεται με τους Αντώνη Σουσάμογλου (βιολί), Ρενάτο Ρίπο (βιολοντσέλο), στη βραδιά παγκόσμιου κινηματογράφου με τη Μαρία Λα Βίτα (μέτζο) και στο αφιέρωμα Μ. Θεοδωράκη με τη Μαρία Φαραντούρη. Στις νέες προτάσεις εντάσσονται η εξόρμηση στην επαρχία (Βέροια, Σέρρες, Κομοτηνή, Γιαννιτσά), ενώ εκτός Ελλάδος εμφανίζεται τον Νοέμβριο στο Λιβόρνο και τη Φλωρεντία και τον Απρίλιο στο Berlin Konzerthaus. Παράλληλα, ξεκινούν οι ηχογραφήσεις με έργα Κυπουργού, Μαλιπιέρο, Χατζιδάκι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή