Συγκίνηση για τον πρόωρο θάνατο του Πάτρικ Σουέιζι

Συγκίνηση για τον πρόωρο θάνατο του Πάτρικ Σουέιζι

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΩΛΕΙΑ. Η μάχη που έδωσε για σχεδόν δύο χρόνια με τον καρκίνο ήταν γενναία, όμως η έκβασή της ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πάρει διαφορετική κατεύθυνση. Επειτα από 20 δύσκολους μήνες, κατά τους οποίους υπέφερε από καρκίνο στο πάγκρεας, ο Πάτρικ Σουέιζι άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 57 ετών.

Ο Σουέιζι, σταρ του «Dirty dancing» και του «Αόρατου εραστή», πέθανε έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος είχε δηλώσει τον Μάρτιο του 2008 ότι πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας, μια μορφή καρκίνου που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί με επιτυχία, αφού τα πρώτα συμπτώματα εμφανίζονται σε προχωρημένο στάδιο και συνήθως έπειτα από μεταστάσεις.

Η σοβαρή κατάσταση της υγείας του δεν έκανε τον Σουέιζι να χάσει το κουράγιο του. Εδωσε πολλές συνεντεύξεις εκείνη την εποχή, δηλώνοντας την απόφασή του να παλέψει για τη ζωή του. Ταυτόχρονα, δεν σταμάτησε να εργάζεται. Συνεργάστηκε με τη γυναίκα του, την ηθοποιό Λίζα Νιέμι, για τη συγγραφή μιας αυτοβιογραφίας και συνέχισε τα γυρίσματα της σειράς «The Beast», χωρίς μάλιστα να παίρνει παυσίπονα, επειδή, όπως έλεγε, αφαιρούσαν τα αιχμηρά σημεία της ερμηνείας του.

Την ίδια στιγμή, πάλεψε ώστε να προχωρήσουν οι έρευνες για τη θεραπεία του καρκίνου. Είχε δηλώσει ότι «το να ζήσω πέντε ακόμη χρόνια γνωρίζω ότι είναι ευσεβής πόθος. Σύμφωνα με τις στατιστικές, πιο πιθανά είναι τα δύο χρόνια επιβίωσης. Θέλω να αντέξω μέχρι να βρεθεί θεραπεία κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πατήσω κι εγώ το γκάζι».

Συμμετείχε σε τηλεοπτικές εκπομπές για τον καρκίνο κι έγραψε ένα κείμενο γνώμης στην Washington Post με τίτλο «Παλεύω με τον καρκίνο. Λίγη βοήθεια, Κογκρέσο;», στο οποίο ζητούσε τη στήριξη των γερουσιαστών στα ερευνητικά προγράμματα για τη θεραπεία του καρκίνου.

Ο Σουέιζι εμφανίστηκε στους «Outsiders» του Φράνσις Φορντ Κόπολα και στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Βόρειοι και Νότιοι» πριν πάρει τον ρόλο στο «Dirty dancing», που τον έκανε σταρ. Γιος χορογράφου, ο Σουέιζι είχε από μικρός χορευτική παιδεία, η οποία τού φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμη στην ταινία που έγινε παγκόσμια επιτυχία.

Η επόμενη μεγάλη στιγμή της καριέρας του ήταν ο «Αόρατος εραστής», όπου συμπρωταγωνίστησε με την Ντέμι Μουρ, ερμηνεύοντας τον νεκρό αγαπημένο της, που επιστρέφει ως φάντασμα. Ρομαντικό μελό, η ταινία παραμένει αγαπημένο ερωτικό δράμα με εμβληματική στιγμή (που έχει αντιγραφεί και παρωδηθεί) τη σκηνή που πλάθουν πηλό μαζί με τη Μουρ.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Σουέιζι έπαιξε σε μικρότερες παραγωγές, όπως το ανεξάρτητο «Ντόνι Ντάρκο», αλλά και στο «Τρίο της χαράς», όπου σατίρισε την εμφανή αρρενωπότητά του υποδυόμενος μια τραβεστί που κάνει ντραγκ σόου. Τελευταία του εμφάνιση ήταν στη σειρά «The Beast».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή