Εικαστικη ατζεντα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εποχή της ευτυχίας. Η Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης ξεκινά την εκθεσιακή της σεζόν με την έκθεση του Βρετανού καλλιτέχνη Μαρκ Τίτσνερ «The Age of Happiness» (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς του Τίτσνερ, το οποίο περιλαμβάνει light boxes, γλυπτά και εγκαταστάσεις βίντεο. Ανάμεσα σε αυτά, και το έργο «How to change behavior (Tiny masters of the world come out)», με το οποίο συμμετείχε στην έκθεση για το βραβείο Τέρνερ. Την έκθεση επιμελείται η επιμελήτρια και εικαστικός Αρτεμις Ποταμιάνου. Διάρκεια έως 21 Οκτωβρίου.

Ευλογημένη τέχνη. «…στην ευλογημένη γη της Επαγγελίας» είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης του Στέλιου Φαϊτάκη, που φιλοξενείται από αύριο στην γκαλερί The Breeder (Ιάσονος 45, Μεταξουργείο). Στα έργα του Φαϊτάκη, η κουλτούρα του δρόμου συναντά τη Βυζαντινή εικονογραφία, την Κρητική σχολή ζωγραφικής και τις μεξικανικές τοιχογραφίες και την Ιαπωνική τέχνη, σε μια διαδικασία κοινωνικού προβληματισμού που προσδίδει στο σύνολο του έργου του μια πολιτική διάσταση. Η έκθεση διαρκεί έως τις 17 Οκτωβρίου.

Νυχτερινή πόλη. «Nocturama» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Γιώργου Τάξερη που παρουσιάζεται από χθες στην γκαλερί Art Zone 42 (Βασ. Κωνσταντίνου 42). Φιγούρες και μορφές συνυπάρχουν σε διαφορετικές στιγμές, σε ένα διαρκές παιχνίδι, με πρόσωπα πότε πιο συγκεκριμένα, πότε πιο αφαιρετικά… Και όλα αυτά έως 10 Οκτωβρίου.

«Χωρίς Μοντέλο» στο Μπενάκη

Η έκθεση του Σταύρου Μπαλτογιάννη «Χωρίς Μοντέλο» εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα στο Μουσείο Μπενάκη, παρουσιάζοντας ένα συνολικό έργο που περιλαμβάνει ποικιλία θεμάτων με κυριότερα τα γυναικεία γυμνά, τα πορτρέτα, τις νεκρές φύσεις και τα τοπία, που αποτελούν τον κορμό της παρούσας έκθεσης. Την έκθεση συνοδεύει ένας πλούσια εικονογραφημένος κατάλογος με κείμενα και συνεντεύξεις του καλλιτέχνη, αλλά και αποσπάσματα κριτικών και παρουσιάσεων του έργου του που προσθέτουν στη συνολική εμπειρία της επίσκεψης (Κουμπάρη 1).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή