Πιο αυστηροί οι αρχαιολόγοι… κατόπιν εκλογών

Πιο αυστηροί οι αρχαιολόγοι… κατόπιν εκλογών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΣ. Μετά το ΠΑΣΟΚ ήρθε η σειρά του ΚΚΕ. Δεν το σκέφτηκαν και πολύ στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Λες και γνώριζαν ότι η μια συγκέντρωση θα φέρει κι άλλες. Ετσι στο αίτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για την παραχώρηση χρήσης της μικρής πλατείας Θησείου (συμβολή Αποστόλου Παύλου – Επταχάλκου – Ερμού) στις 19 του μηνός είπαν «ναι» κατά πλειοψηφία.

Οπως και στην προηγούμενη περίπτωση οι εισηγήσεις της Α΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων όπως και της Γ΄, ήταν αρνητικές, με θετική όμως της Διεύθυνσης, αφού υπήρχε προηγούμενο παραχωρήσεων. Συμφώνησαν, ωστόσο, ότι από τις 5 Οκτωβρίου δεν θα παραχωρείται κανένας χώρος που σχετίζεται με αρχαιολογικούς χώρους για μαζικές εκδηλώσεις κομματικών φορέων. Θα ενημερώσουν, μάλιστα, σχετικά όλα τα κόμματα, όπως θα όφειλαν να έχουν πράξει εδώ και πολύ καιρό.

Στο μεταξύ ενέκριναν το αίτημα της πρεσβείας της Πολωνίας στην Ελλάδα για παραχώρηση της χρήσης του Αρείου Πάγου και του πεζοδρόμου της Δ. Αρεοπαγίτου στις 10 Οκτωβρίου για επετειακή εκδήλωση, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 70 χρόνων από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η προταθείσα εκδήλωση της πολωνικής πρεσβείας έχει δρώμενα με άξονα την ελληνική σημαία. Υφασμα έξι μέτρων που θα ράβουν μαυροντυμένες γυναίκες πριν καταλήξουν όλοι (με εκπροσώπους πρεσβειών) στον Αρειο Πάγο. Εκεί θα είναι 100 καλεσμένοι, ανάμεσά τους οι: Μ. Γλέζος και Απ. Σάντας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή