Οι άλλες ταινίες

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Lady Jane (**1/2)

Θρίλερ σε νουάρ τόνους του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν, που μπλέκει στην πλοκή ληστείες και μια απαγωγή. Οταν ο έφηβος γιος της Μιριέλ πέφτει θύμα απαγωγής, εκείνη στρέφεται στους πρώην συνεργάτες της, με τους οποίους έκανε ληστείες, προκειμένου να τη βοηθήσουν να συγκεντρώσει τα λύτρα. Θα αποδειχθεί ότι η απαγωγή έχει σχέση με το κοινό τους παρελθόν. Ο Γκεντιγκιάν κάνει μια αρκετά πειστική στροφή στο θρίλερ από τα κοινωνικά δράματα που έχει γυρίσει στο παρελθόν, με τους σκοτεινούς τόνους να γίνονται εντονότεροι όσο προχωράει η ιστορία.

Η αγάπη θέλει το χρόνο της

Ρομαντική κομεντί του Μπράντον Καμπ με ήρωες έναν συγγραφέα, που δείχνει να ‘χει αυτοπεποίθηση, και με μια πληγωμένη ερωτικά γυναίκα. Με τη Τζένιφερ Ανιστον και τον Ααρον Εκχαρτ.

Τα μυαλά μας πίσω (**)

Γερμανική ταινία σκηνοθετημένη από τον Χανς Βάινγκαρτνερ («Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες»). Ενας επιτυχημένος παραγωγός τηλεοπτικών ριάλιτι στο αποκορύφωμα της επιτυχίας του παθαίνει αμόκ. Στον επίλογο της κρίσης του, καταλήγει στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος έπειτα από ένα τροχαίο. (Μια νεαρή γυναίκα, συντετριμμένη από την αυτοκτονία του παππού της οδηγεί το αυτοκίνητό της πάνω στο δικό του).

Στη συνέχεια το γκόλντεν μπόι της τρας τιβί αλλάζει ζωή. Παρατάει το κανάλι, εγκαταλείπει το άνετο σπίτι του και την κοσμική σύζυγό του του και ξοδεύει όλα τα λεφτά του για να κηρύξει αντάρτικο στην εταιρεία που μετράει την τηλεθέαση (την αντίστοιχη AGB της Γερμανίας). Συγκροτεί μια ομάδα ρομαντικών «τρομοκρατών» και παρεμβαίνει σαν χάκερ στο σύστημα καταγραφής της τηλεθέασης. Σε λίγες μέρες όλοι τρίβουν τα μάτια τους. Ντοκιμαντέρ οικολογικού περιεχομένου, κοινωνικές έρευνες, εκπομπές για την ποίηση και τη ζωγραφική, ποιοτικές ταινίες και μαγνητοσκοπημένα κοντσέρτα εκτοξεύονται στα ύψη της τηλεθέασης.

Ο παράδεισος ανοίγει με αντικλείδι αποφαίνεται ο Βάινγκαρτνερ, ενίοτε με χιούμορ. Με το πείραμά του θέλει να αποδείξει πως η κούρσα της τηλεθέασης είναι ένα στημένο παιχνίδι. Κερδίζει πάντα αυτός που θέτει τους όρους. Πρωταγωνιστεί ο Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ.

Η κυρία χωρίς τις καμέλιες (***)

Μια όμορφη πωλήτρια γοητεύεται από τη λάμψη του θεάματος, καταφέρνει να γίνει σταρ του σινεμά, σύζυγος ενός παραγωγού και τελικά βασίλισσα της Τσινετσιτά. Βασίλισσα για μια νύχτα. Μετά τη γρήγορη άνοδο στ’ άστρα, ακολουθεί η πτώση στο κενό. Ο Μικελάντζελο Αντονιόνι σκιαγραφεί το ψυχολογικό πορτρέτο μιας γυναίκας σε κρίση, έχοντας ως πρωταγωνίστριά του τη Λουτσία Μποζέ. Γυρίστηκε το 1953 και προβάλλεται σε επανέκδοση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή