Προτασεις

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Τρωάδες» από το ΚΘΒΕ

Βασιλικό Θέατρο, Θεσσαλονίκη

Το έργο «Τρωάδες» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που ανέβηκε φέτος το καλοκαίρι στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ξεκινάει παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο στις 22 Σεπτεμβρίου, σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη. Στον ρόλο της Εκάβης, η Λήδα Πρωτοψάλτη, με συμπρωταγωνίστρια τη Μαρία Ναυπλιώτου. Εως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου (πληροφορίες και εισιτήρια στο τηλ. 2310-288.000).

ΘΕΑΤΡΟ

Παράσταση με 4 συγγραφείς

Αίγινα, Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων

Οι ήρωες είναι πρόσωπα που έρχονται από το περιθώριο. Οι ηθοποιοί νέα παιδιά που πήραν μέρος σε τετράμηνο σεμινάριο. Η επιλογή των κειμένων (Μπύχνερ, Σ. Κέιν, Φασμπίντερ και Μπέρνχαρντ) και η σκηνοθεσία του Στέλιου Παυλίδη. Η κίνηση της Αγγελικής Στελλάτου. Το αποτέλεσμα, ένα ενιαίο, υποβλητικό και ατμοσφαρικό θεατρικό δρώμενο. Απόψε, 9μ. μ.

ΕΚΘΕΣΗ

Υποκειμενικό βλέμμα

ΜΙΕΤ, Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Εως την 1η Νοεμβρίου παρουσιάζεται η έκθεση «Subjective visions», με έργα της συλλογής του Stella Art Foundation από το Μορφωτικό Ιδρυμα Εθνικής Τραπέζης στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση φιλοξενείται στο πλαίσιο της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Βασ. Ολγας 108).

ΕΚΘΕΣΗ

Ο Νταλί συνάντησε το βιβλίο

Casa Bianca, Θεσσαλονίκη

Στις 25 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται η έκθεση με φωτογραφίες και έντυπο υλικό για τη σχέση του Σαλβαδόρ Νταλί με τα βιβλία: ως συγγραφέα, ως αναγνώστη και ως εικονογράφου. Η έκθεση «Ο Νταλί και τα βιβλία (Dalibros)» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 44ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Διάρκεια έως 18 Οκτωβρίου (Βασ. Ολγας και Σοφούλη).

ΕΚΘΕΣΗ

36 τόποι συνάντησης

Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Εργα πολιτικά από τη δεκαετία του ’60 έως και σήμερα, με τα οποία 36 Ελληνες καλλιτέχνες παίρνουν θέση, παρουσιάζονται στην έκθεση με τίτλο «Προσωπικό – Πολιτικό», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της 2ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης, που διοργανώνει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα των 44ων Δημητρίων και διαρκεί έως τις 23 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή