Τρεις κόσμοι δίνουν ραντεβού στο Ηρώδειο

Τρεις κόσμοι δίνουν ραντεβού στο Ηρώδειο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φάδος με την Ντούλτσε Πόντες, φλαμένκο με τον Πάκο Πένα και… ρεμπέτικο με τον Θανάση Πολυκανδριώτη. Αύριο, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, όποιος βρεθεί στο Ηρώδειο σίγουρα θα ζήσει μια εμπειρία ασυνήθιστη, έως και εκκεντρική. Τρία είδη μουσικής, από τρεις ανθρώπους που ξεχωρίζουν στο είδος τους, σμίγουν σε ένα πρόγραμμα που πλέκει τους ήχους της Μεσογείου σε μια μοναδική μουσική εμπειρία.

Αύριο, οι τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες, η Ντούλτσε Πόντες από την Πορτογαλία, ο Πάκο Πένα από την Ισπανία και ο δικός μας Θανάσης Πολυκανδριώτης θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά σε μία συναυλία ενώνοντας τις φωνές Ανδαλουσιανών τσιγγάνων, Πορτογάλων και Ελλήνων, με αραβικές, αφρικανικές και ανατολίτικες επιρροές, ανθρώπων της εργατικής τάξης αλλά και νεαρών σπουδαστών, που ακούγονταν κάποτε σε πλατείες και ταβέρνες, σε πόλεις αλλά και σε χωριά, εκφράζοντας ένα φάσμα συναισθημάτων: χαρά, λύπη, αγάπη, ζωή και θάνατο, νοσταλγία, μοναξιά, έρωτα και πάθος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Λισμπόα φάδο, Κόιμπα φάδο και Κάπε Βέρντε φάδο (φάδος από τη Λισσαβώνα, την Κόιμπα και το Πράσινο Ακρωτήρι), φλαμένκο κάντε γκράντο, κάντε χόντο και κάντο τσίκο, αλλά και ρεμπέτικο που τραγουδιέται, που χορεύεται, ρεμπέτικο του περιθωρίου, από τους τεκέδες και τα υπόγεια καπηλειά… Τρεις προσωπικότητες της μουσικής σμίγουν τις φωνές τους, φέρνοντας μαζί τους τις παραδόσεις του τόπου τους και υπογραμμίζοντας εντέλει τα κοινά συναισθήματα που κρύβονται πίσω από τις νότες που έχουν χαρακτηρίσει τις καριέρες τους.

Αύριο, η ευαισθησία των φάδος και το πάθος του φλαμένκο συναντά τη «μαγκιά» του ρεμπέτικου…

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Πληροφορίες στο 210-95.83.571

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή