Η κεραμική γιορτάζει στην Αίγινα

Η κεραμική γιορτάζει στην Αίγινα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΕΙΣ. Εως τις 30 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται στην Αίγινα το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Κεραμικής, που συγκεντρώνει διεθνώς καταξιωμένους κεραμίστες. Μαζί με Ελληνες δημιουργούς, συμμετέχουν σε εκθέσεις, διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια συμβάλλοντας στο κλίμα μιας καλλιτεχνικής γιορτής.

Το «Συμπόσιο» γίνεται στο πλαίσιο του Aegina Fistiki Fest, που σκοπό έχει να συνδέσει τις αρχαίες παραδόσεις του νησιού, τα προϊόντα, τις καλλιέργειες με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και τον τουρισμό. Η έκθεση των έργων κεραμικής βρήκε στέγη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας στην Κολώνα, και το περασμένο Σάββατο, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, η αρχαιολόγος Ειρήνη Γρατσία μίλησε για «Τα απομεινάρια της παραδοσιακής κεραμικής στην Αίγινα». Αύριο, 10-12 το πρωί, θα είναι ανοικτό στο κοινό το εργαστήριο στην Οικία Καραπάνου, ενώ την Παρασκευή στις 8 μ.μ. και ώς το πρωί του Σαββάτου, οι παραδοσιακοί αγγειοπλάστες Νεκτάριος και Γιώργος Γκαρής θα «καμινιάσουν και θα ψήσουν τα κανάτια τους στο ξυλοκάμινό τους στον Μεσαγρό». Το Σάββατο θα παρουσιαστεί η δουλειά της Ελβετίδας κεραμίστριας Aline Favre και η κεραμίστρια Μάρω Κερασιώτη θα μιλήσει για τη «Σύγχρονη ελληνική κεραμική» στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.

Το Συμπόσιο Κεραμικής στηρίζουν ο Δήμος Αίγινας, το Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Monumenta για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή