Εξαίσιες μουσικές από τη Ρόδο

Εξαίσιες μουσικές από τη Ρόδο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. Λίγες ημέρες απομένουν για να ολοκληρωθεί το φεστιβάλ κλασικής μουσικής «Ημέρες Μουσικής», το οποίο πραγματοποιείται στη Ρόδο από τις 16 Σεπτεμβρίου. Ο κύκλος των μουσικών εκδηλώσεων αναμένεται να κλείσει αυτή την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, και η φετινή διοργάνωση είχε ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς ήταν η δέκατη συνεχής χρονιά των «Ημερών Μουσικής». Ο μέχρι τώρα απολογισμός όχι μόνο δείχνει ότι έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια, αλλά ότι αυτή η προσπάθεια έχει στεφθεί με επιτυχία και υπόσχεται πολλά για το μέλλον. Στις «Ημέρες Μουσικής» της Ρόδου έχουν συμμετάσχει πολύ σημαντικά ονόματα: σολίστες όπως οι Paul Badura Skoda, Lisa Leonskaja, Γιάννης Βακαρέλης και Γιώργος Δεμερτζής, συγκροτήματα όπως οι Σολίστες του Genwandaus της Λειψίας, οι Virtuosi di Praga, οι ορχήστρες δωματίου του Graz και του Salzburg, το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, η συμφωνική ορχήστρα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών κ.ά.

Οπως σημειώνουν στο φροντισμένο πρόγραμμα του Φεστιβάλ ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τάσος Βενετοκλής και ο διευθύνων σύμβουλος Φόρμιγξ Χρήστος Τσενές: «Καθοδηγούμενοι από το μεσαιωνικό χαρακτήρα του νησιού, μετακαλέσαμε μερικά από τα πιο διάσημα συγκροτήματα πρώιμης μουσικής, όπως τους Αυστριακούς Accentus, τους Unicorn, τους Βρετανούς Dufay Collective, τους Τσέχους Rosenberg Capela, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στην ελληνική κλασική μουσική σκηνή». Οσοι φιλόμουσοι βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Ρόδο έχουν μια σπάνια ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τις εξαίσιες μουσικές των «Ημερών Μουσικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή