Εκλάπη πίνακας του Νικολάου Γύζη από το σπίτι επιχειρηματία

Εκλάπη πίνακας του Νικολάου Γύζη από το σπίτι επιχειρηματία

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ. Την κλοπή πίνακα του μεγάλου Ελληνα ζωγράφου Νικολάου Γύζη κατήγγειλε χθες επιχειρηματίας. Ειδικότερα, άγνωστοι μπήκαν στο διαμέρισμα τρίτου ορόφου του επιχειρηματία στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Δευτέρας, και αφαίρεσαν τον πίνακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόκειται για ελαιογραφία με θέμα «Οικογένεια», και -όπως εκτίμησε στην αστυνομία ο 50χρονος επιχειρηματίας- η αξία του, σε περίπτωση που πουληθεί, ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ. Στο σπίτι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης και οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα.

Πάντως, οι διαρρήκτες φαίνεται ότι ήταν πολύ καλά ενημερωμένοι και είχαν αποφασίσει το τι θα αφαιρέσουν, ενώ γνώριζαν ακριβώς πού βρίσκεται ο πίνακας καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη αναζήτησης μέσα στο σπίτι και το μόνο αντικείμενο που αφαιρέθηκε ήταν το έργο τέχνης.

Η κλοπή έγινε μεταξύ 8 το πρωί και 7.30 το απόγευμα, διάστημα κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες δεν βρίσκονταν στο σπίτι και καταγγέλθηκε το ίδιο απόγευμα. Σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. με γνώσεις του αντικειμένου, η περίπτωση κλοπής πίνακα θεωρείται σπάνια στην Ελλάδα, ιδίως όταν γίνεται με τέτοια οργάνωση.

Κατά πάσα πιθανότητα, το έργο τέχνης προορίζεται να φύγει παράνομα και να πωληθεί στο εξωτερικό. Αυτό στην περίπτωση που οι δράστες σχετίζονται με οργανωμένο κύκλωμα που εμπορεύεται έργα τέχνης.

Σε διαφορετική περίπτωση ενδέχεται να δρούσαν για λογαριασμό ατόμου ο οποίος ενδιαφέρεται αποκλειστικά για έργα του συγκεκριμένου ζωγράφου.

Τέλος, η αστυνομία δεν έχει αποκλείσει και το ενδεχόμενο οι δράστες να μην έχουν καμία σχέση με ανάλογα κυκλώματα και να βρίσκονται στο περιβάλλον του θύματος, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν ότι φιλοξενεί στο σπίτι του ένα αντικείμενο μεγάλης αξίας.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει το τοπικό τμήμα ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή