Οι αλλες ταινιες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ορφανό**

Θρίλερ που πατάει στον δρόμο του «Εξορκιστή» και της «Προφητείας» είναι το «Ορφανό», που προσφέρει ικανοποιητικές ανατριχίλες, παρά την προβλέψιμη εξέλιξή του. Ενα ζευγάρι (Πίτερ Σάρσγκααρντ, Βέρα Φαρμίγκα) χάνει ένα μωρό και προσπαθώντας να επαναφέρει την ισορροπία στη ζωή του αποφασίζει να υιοθετήσει ένα ορφανό κορίτσι. Η Εστερ (Ιζαμπελ Φέρμαν), ωστόσο, δεν είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι και τα πράγματα εξελίσσονται ιδιαίτερα ανησυχητικά και τρομακτικά για την οικογένεια.

Καμπέι, η μητέρα μας**

Η ταινία του Γιόζι Γιαμάντα αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας στην Ιαπωνία του ’40, που αναγκάζεται να στηρίξει την οικογένειά της, όταν ο άντρας της, ένας καθηγητής, φυλακίζεται για την αντίθεσή του στην ιαπωνική εισβολή στην Κίνα. Η Κάγιο θα κάνει ό, τι μπορεί για τα παιδιά της, προσπαθώντας και να τονώσει το ηθικό του φυλακισμένου άντρα της. Η ταινία είναι όμορφα γυρισμένη, με προσοχή στις λεπτομέρειες και μια καλή ερμηνεία από τη Σαγιούρι Γιοσινάγκα, όμως οι δραματικές κορυφώσεις, ειδικά για μια τέτοια ιστορία, είναι σπάνιες και ισχνές.

Μια μέρα του καλοκαιριού

Η ταινία του Χιροκάζου Κόρε-Εντα είναι ένα οικογενειακό δράμα με επίκεντρο ενήλικες που επισκέπτονται τους ηλικιωμένους γονείς τους με αφορμή τον τραγικό θάνατο του μεγαλύτερου γιου.

Sir no Sir!

Ντοκιμαντέρ που γύρισε το 2005 ο Ντέιβιντ Ζάιγκερ, με θέμα την άγνωστη ιστορία των στρατιωτικών που με τη στάση τους άσκησαν πιέσεις για να αναγκαστεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ να δώσει τέλος στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή