ΑΠΟΨΗ : Χώροι μύησης των νέων σε αθλητισμό και οικολογία

ΑΠΟΨΗ : Χώροι μύησης των νέων σε αθλητισμό και οικολογία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, έτσι και η διαχείριση της Ολυμπιακής ακίνητης περιουσίας είναι ένα ζήτημα που πρέπει να το δούμε εθνικά. Είναι σίγουρα κρίμα να υπάρχουν ανεκμετάλλευτοι χώροι, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την Ολυμπιακή περιουσία να γίνεται αντικείμενο κανενός κομματικού καιροσκοπισμού, καμίας μεμψιμοιρίας, κανενός λαϊκισμού. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να καταφέρουμε να συνεννοηθούμε για να ορίσουμε τι θέλουμε να γίνουν.

Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι χώροι πρέπει να αναπλασθούν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των κατοίκων και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος.

Και εξ όσων γνωρίζω, ο χώρος του Δέλτα Φαλήρου βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης με την αποκλειστική δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου για την κατασκευή τριών μεγάλων έργων. Της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, της νέας Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και του πάρκου «Σταύρος Νιάρχος».

Επίσης, στην περιοχή του Ελληνικού πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες δημιουργίας μητροπολιτικού πάρκου, ώστε να ανακτήσει η πρωτεύουσα λίγο από το πράσινο που χάθηκε στις πρόσφατες πυρκαγιές.

Προσωπική μου θέση είναι ότι οι χώροι αυτοί οφείλουν να λειτουργήσουν ως πρότυποι χώροι μύησης των νέων ανθρώπων στον αθλητισμό και στην αγάπη για το περιβάλλον. Ετσι, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε πάρκα οικολογικής ευαισθητοποίησης για τα παιδιά, χώρους κυκλοφοριακής αγωγής, να τα συμπεριλάβουμε στον σχεδιασμό των νέων ποδηλατοδρόμων, να δημιουργήσουμε γήπεδα αθλοπαιδιών και πάρκα νερού για αθλητισμό και αναψυχή, αλλά και να τα μετατρέψουμε σε χώρους, όπου ο πολίτης θα μπορεί να εκπαιδευτεί και να εκφραστεί πολιτιστικά με ανοιχτά θέατρα και υπαίθρια ζωγραφική.

Σκοπός μου είναι να συνδράμω κάθε προσπάθεια που θα αποσκοπεί στη μετατροπή τους σε καταλύτη ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και στην ανάδειξή τους σε οικολογικά και πολιτιστικά μητροπολιτικά κέντρα.

* O Βασίλης Κικίλιας είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή