TRAVEL : 36 ώρες στο λαμπερό και μοδάτο Κλίβελαντ

TRAVEL : 36 ώρες στο λαμπερό και μοδάτο Κλίβελαντ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κλίβελαντ ανθίσταται με επιτυχία στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Αντί να εγκαταλείψουν την πόλη, τοπικοί επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και οραματιστές αποφάσισαν να ρίξουν εκεί τις ρίζες τους και να καλλιεργήσουν τη λαμπερή σκηνή της παραλίμνιας μεγαλούπολης. Πρωτότυπες γκαλερί και καλά εστιατόρια περιμένουν τον επισκέπτη, για να αποδείξουν τη νέα πνοή της πόλης.

Παρασκευή

3 μ.μ. Γεια σου Κλίβελαντ!

Στο Μουσείο του Ροκ εν Ρολ, εκτός από τα παπούτσια-πλατφόρμες του Κιθ Μουν και τις απαστράπτουσες στολές του Ελβις Πρίσλεϊ, θα βρείτε ενδιαφέρουσες εκθέσεις, όπως το αφιέρωμα στη μουσική σταδιοδρομία του Μπρους Σπρίνγκστιν. Οι μεταλλωρύχοι της συνοικίας Τρέμοντ έχουν πια εξαφανισθεί. Οι νέοι κάτοικοι έφεραν μαζί τους τις μοδάτες συνήθειές τους, τα εστιατόρια και τις γκαλερί.

7 μ.μ. Πολωνική σπεσιαλιτέ

Το εστιατόριο Lolita αποτελεί πραγματικό μνημείο του Κλίβελαντ με σύγχρονες εκδοχές μεσογειακής κουζίνας, ενώ για κάτι πιο κλασικό, περάστε από το Sokolowski University Inn, με τα λαχταριστά πολωνικά λουκάνικα (κιλμπάσα), που βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1923. Κλείστε τη βραδιά σας στο Velvet Tango Room, μπαράκι από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης.

Σάββατο

11 π.μ. Φρέσκο, από το αγρόκτημα

Αρχίστε τη μέρα σας με μία βόλτα στην αγορά West Side Market, όπου ψωνίζουν οι μάγειρες της πόλης. Εδώ και είκοσι χρόνια, η γκαλερί William Busta παραμένει στην κορυφή της σύγχρονης εικαστικής σκηνής. Στη γειτονική συνοικία των Αποθηκών (Warehouse District), νέες γκαλερί συνεχίζουν την παράδοση.

6 μ.μ. Παρίσι στη λίμνη Ιρι

Το πιο πολυσυζητημένο φετινό εστιατόριο είναι το γαλλικό L’ Albatros. Δημιουργήθηκε στο εσωτερικό στάβλου του 19ου αιώνα του Case Western Reserve University. Επισκεφθείτε το Beachland Ballroom, για να απολαύσετε βιρτουόζους της πόλκα, αλλά και συγκροτήματα σύγχρονης ροκ μουσικής.

Κυριακή

11 π.μ. Παντζάρια και ποίηση

Ενα από τα λίγα -αλλά εξαιρετικά- χορτοφαγικά εστιατόρια της πόλης είναι το Tommy’s, από το 1972. Κατεβείτε τα σκαλάκια, που οδηγούν στο υπόγειο βιβλιοπωλείο Mac’s Backs Books, για ένα βιβλίο ποίησης του κινήματος των «μπιτς».

2 μ.μ. Δωρεάν ιμπρεσιονισμός

Στο Μουσείο Τέχνης του Κλίβελαντ, αν και ήδη διάσημο για τη συλλογή αναγεννησιακών ζωγράφων, τα εγκαίνια της Πτέρυγας Ραφαέλ Βινιόλι προκάλεσαν αίσθηση αυτό το καλοκαίρι. Η νέα συλλογή περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα «Νούφαρα» του Μονέ και θα σας ταξιδέψει στον κόσμο του ιμπρεσιονισμού.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πού θα μείνετε:

Μarriott Downtown at Key Center (127 Public Square, 216-696-9200, www.marriott.com), Glidden House (1901 Ford Drive, 866-812-4537, www.gliddenhouse.com).

Τι θα κάνετε:

Rock and Roll Hall of Fame and Museum (751 Erieside Avenue, 216-781-7625, www.rockhall.com), Lilly Handmade Chocolates (761 Starkweather Avenue, 216-771-3333, www.lillytremont.com), Visible Voice Books (1023 Kenilworth Avenue, 216-961-0084, www.visiblevoicebooks.com), Lolita (900 Literary Road, 216-771-5652, www.lolabistro.com), Sokolowski’s University Inn (1201 University Road, 216-771-9236, www.sokolowskis.com), Velvet Tango Room (2095 Columbus Road, 216-241-8869, www.velvettangoroom.com).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή