Γραμματόσημα με πέντε φάρους του Αιγαίου

Γραμματόσημα με πέντε φάρους του Αιγαίου

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΙΛΟΤΕΛΙΣΜΟΣ. Για δεύτερη φορά τα πρόσφατα χρόνια, τα ΕΛΤΑ θέτουν σε κυκλοφορία αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων με θέμα «Φάροι της Ελλάδος». Σε αυτή τη σειρά, έχουν επιλεγεί οι φάροι της Σύρου (Νησίδα Δίδυμη, Γαϊδουρονήσι), της Ανδρου (Τουρλίτης), των Χανίων, της Πάρου (Κόρακας) και του Καστελόριζου (Στρογγύλη).

Δεν είναι μόνο το θέμα που είναι ιδιαίτερα συλλεκτικό διεθνώς, αυτό που κάνει τη σειρά των ΕΛΤΑ ξεχωριστή. Είναι το αισθητικό αποτέλεσμα που είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Είναι καθαρό, ήρεμο, σαφές και εντάσσεται στην κλασική εικαστική απόδοση των φάρων με τον καλύτερο τρόπο. Και οι πέντε αξίες είναι έργα του Γήση Παπαγεωργίου, του ανθρώπου που είναι ειδήμων στους ελληνικούς φάρους. Τους έχει αποδώσει θαυμάσια όχι μόνο στην προηγούμενη σειρά των ΕΛΤΑ, αλλά και στο λεύκωμα «Ελληνικοί Πέτρινοι Φάροι» (εκδ. Αμμος). Το ελληνικό γραμματόσημο έχει ανακτήσει σε ικανό βαθμό το χαμένο έδαφος. Αλλά πολλά μπορούν να γίνουν ακόμη για τον ελληνικό φιλοτελισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή