Δ. Αρεοπαγίτου, τώρα και… γκαράζ!

Δ. Αρεοπαγίτου, τώρα και… γκαράζ!

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΛΗ. Ανησυχητικά μηνύματα εξέπεμψε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης το Μουσείο της Ακρόπολης. Οπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου είχε καταληφθεί από δεκάδες αυτοκίνητα καλεσμένων του γνωστού γκαλερίστα Λάρι Γκαγκόζιαν. Ο ισχυρός άνδρας της σύγχρονης τέχνης, με αφορμή τα εγκαίνια του αθηναϊκού παραρτήματος της διάσημης γκαλερί, παρέθετε στο εστιατόριο του Μουσείου δείπνο σε 350 άτομα.

Το Μουσείο της Ακρόπολης δεν διαθέτει χώρο στάθμευσης και οι οργανωτές της εκδήλωσης είχαν φροντίσει να μετατρέψουν τον πεζόδρομο σε υπαίθριο πάρκινγκ. Αυτοκίνητα μεγάλου και μικρότερου κυβισμού καβαλούσαν τον πεζόδρομο και με τη βοήθεια παρκαδόρων στάθμευαν επί τόπου. Και υποτίθεται ότι το πρόβλημα του Μουσείου είναι οι δύο πολυκατοικίες της Διονυσίου Αρεοπαγίτου!

Αδιανόητο, οπωσδήποτε, το θέαμα για κάθε σοβαρή ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, συνηθισμένο στην τριτοκοσμική μας Αθήνα. Υπάρχει, εξάλλου, το κακό προηγούμενο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών όπου επί σειρά ετών οι επισκέπτες των εκδηλώσεών του συνήθιζαν να παρκάρουν τα οχήματά τους, συνήθως σε διπλή σειρά, πάνω στο πεζοδρόμιο της Βασιλίσσης Σοφίας. Οι πεζοί ή θα έπρεπε να στριμωχθούν ανάμεσα στα αυτοκίνητα ή να βγουν στον δρόμο. Για να μην αναφερθούμε στο μποτιλιάρισμα, κάθε φορά που τελείωνε μια συναυλία ή παράσταση.

Απουσία του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή επικοινωνήσαμε με τον κ. Νικόλαο Δαμαλίτη, μέλος του Δ.Σ. Ο κ. Ν. Δαμαλίτης αφού επιφυλάχθηκε για την επίσημη θέση του ΝΜΑ υποστήριξε ότι όσοι ενδιαφέρονται για τη φιλοξενία της εκδήλωσής τους σε χώρο του Μουσείου γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης εντός του κτιρίου. «Η Τροχαία θα πρέπει να κόβει κλήσεις κι αν δεν συνέβη αυτό στην εκδήλωση της περασμένης Πέμπτης ίσως να προηγήθηκε κάποιου είδους συνεννόηση με την Τροχαία. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που δεν εγκρίνουμε». Ο κ. Ν. Δαμαλίτης εντάσσει το θέμα στην κατηγορία των ζητημάτων που προκύπτουν με τη λειτουργία ενός νέου σημαντικού κτιρίου όπως το νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αρκεί, όμως, μια υπενθύμιση των ανθρώπων του Μουσείου για να λυθεί το πρόβλημα; Ή θα πρέπει να υπάρξουν συντονισμένες πρωτοβουλίες εκ μέρους του Μουσείου, της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για να μην έχουμε επανάληψη της απαράδεκτης αυτής εικόνας; Ηδη το Μουσείο θα πρέπει να προβληματιστεί για την κατάσταση που επικρατεί στους γύρω δρόμους. Ισως οι διοργανωτές των επόμενων εκδηλώσεων να μιμηθούν φιλανθρωπικό φορέα, ο οποίος φρόντισε να εξασφαλίσει δύο ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης της περιοχής. Διαφορετικά, να προετοιμαστούμε για μια νέα ακόμα απώλεια. Του πιο φορτισμένου ιστορικά πεζόδρομου της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή