Εικαστικη ατζεντα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποκόμματα. Η γκαλερί Καλφαγιάν (Χάρητος 11) φιλοξενεί από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου την ατομική έκθεση του Αντώνη Ντόνεφ. Ο χώρος της γκαλερί μετατρέπεται για τους σκοπούς της έκθεσης σε «ανοιχτό βιβλίο», αφού εδώ πρόκειται να εκτεθούν τα ντελικάτα και λεπτομερή σχέδια με τα οποία ο Ντόνεφ συνηθίζει να στολίζει αποκόμματα από εφημερίδες, σχισμένες σελίδες παλαιών βιβλίων κ.ά.

ΕΜΣΤ. Τρεις παράλληλες εκδηλώσεις-δράσεις οργανώνονται από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο της έκθεσης «Διευρυμένες Οικολογίες. Προσεγγίσεις σε μια εποχή κρίσης», σε επιμέλεια της Δάφνης Βιτάλη (Βασ. Γεωργίου Β΄ και Ρηγίλλης). Αύριο, στις 7 μ.μ., δράση της ομάδας Αστικό Κενό με τίτλο «Το Μονοπάτι για το δικαίωμα στον χώρο και στην πόλη» και στις 8.30 μ.μ., προβολή της ταινίας «Unisol project one: 7Αthens24» της ομάδας intothepill. Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, εκδρομή στην Πάρνηθα για μια επίσκεψη στο έργο του Απόστολου Καραστεργίου «Ατιτλο (ΥΔ 825)».

Μυστικό. «Secret Room» ονομάζεται η έκθεση που εγκαινιάζεται αύριο στην γκαλερί Thanassis Frissiras (Κριεζώτου 7) σε επιμέλεια Ιριδος Κρητικού. Μέσα από το έργο τους, εννέα νέοι καλλιτέχνες διερευνούν τους κώδικες και εγγράφουν τη σχέση του ατομικού τους κυριολεκτικού και νοηματικού χώρου με τον έξωθεν κόσμο, σκιαγραφώντας τα «μυστικά» τους δωμάτια που ορίζονται ως σημειολογικές και εικονολογικές αυτοτέλειες. Στην έκθεση συμμετέχουν οι Γιάννης Διαμάντης, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Ελίνα Θεοδωροπούλου, Ασπασία Κρυσταλλά, Γιάννης Μπεκιάρης (φωτ.), Αχιλλέας Πιστώνης, Βασίλης Πούλιος, Βασίλης Σούλης και Γιώργος Σπυρόπουλος. Εως 31 Οκτωβρίου.

Εκθεση του Σπύρου Στούκα

Εως τις 3/10 διαρκεί η έκθεση του Σπύρου Στούκα στην αίθουσα τέχνης «εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου» (Βαλαωρίτου 9Α). Στα έργα του Στούκα, «άνθρωποι με διαφορετικά γνωρίσματα συνυπάρχουν και συνδιαλέγονται σε χώρους τόσο οικείους αλλά και συγχρόνως απροσδιόριστους, μεταφυσικούς και οραματικούς, υποδηλώνοντας έτσι την αξία της ανθρώπινης ζωής έξω από την ύλη». Και με μια λιτότητα στη ζωγραφική που ασκεί τη δική της γοητεία στο κοινό…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή