«Φωτογραφίζοντας το αστικό τοπίο»

«Φωτογραφίζοντας το αστικό τοπίο»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο τεύχος του περιοδικού «Φωτογράφος» υποδέχεται τον Νοέμβριο με ένα μεγάλο αφιέρωμα για «όλες τις νέες ψηφιακές ρεφλέξ», ένα νέο φωτογραφικό κεφάλαιο για το αστικό τοπίο, καθώς και μία εις βάθος ανάλυση του Ελβετοαμερικανού φωτογράφου Ρόμπερτ Φρανκ, από τον ίδιο…

«Φωτογραφίζοντας το αστικό τοπίο», λοιπόν, με αφορμή μια σκέψη: ζώντας συνέχεια σε ένα αστικό περιβάλλον, σπάνια συνειδητοποιούμε τις απεριόριστες φωτογραφικές ευκαιρίες που μας προσφέρονται. «Κι όμως», υποστηρίζει μέσα από αυτό το αφιέρωμα ο «Φωτογράφος», «οι πόλεις με τα επιβλητικά κτίρια, τα ιστορικά κέντρα, την αρχιτεκτονική παράδοση, τα μνημεία, τα άλση και τους νυκτερινούς φωτισμούς προσφέρουν δημιουργικές δυνατότητες που ξεφεύγουν από την απλή τουριστική φωτογραφία.

Ο αναγνώστης καλείται να ανακαλύψει με ευρηματικότητα την πόλη στην οποία ζει ή αυτήν που επισκέπτεται για πρώτη φορά, αναζητώντας την ταυτότητά της και κερδίζοντας συγχρόνως συναρπαστικές εικόνες. Και όλα αυτά, βέβαια, με την καθοδήγηση, τις συμβουλές και τα «μυστικά» που προσφέρει το τεύχος του Νοεμβρίου.

Οι νέες ψηφιακές ρεφλέξ είναι το θέμα του μεγάλου αφιερώματος του νέου αυτού τεύχους, το οποίο περιλαμβάνει πρώτες εντυπώσεις (previews) από οκτώ νέα μοντέλα D SLR, καθώς και συμβουλές για την πιο σωστή επιλογή με βάση τις προσωπικές ανάγκες τού κάθε αναγνώστη, αλλά και τη βέλτιστη σχέση τιμής και απόδοσης.

Επίσης, ο αναγνώστης βρίσκει αναλυτικούς πίνακες με χαρακτηριστικά, τιμές και άποψη για όλες τις D SLR της αγοράς.

Τέλος, η ανταποκρίτρια του «Φωτογράφου» στις ΗΠΑ, Λώρα Ντόσον, συναντάει τον Ρόμπερτ Φρανκ, με αφορμή την επανέκδοση του κλασικού λευκώματός του «Οι Αμερικανοί». Ο Φρανκ μιλάει για πρώτη φορά έπειτα από 50 χρόνια με τόσο πολλές λεπτομέρειες για τη δουλειά που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο.

Ακόμη, καλλιτεχνικά νέα και εκθέσεις, νέα της αγοράς και παρουσίαση νέων προϊόντων…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή