Το σύγχρονο πρόσωπο της Ιαπωνίας

Το σύγχρονο πρόσωπο της Ιαπωνίας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόψε στις 8.30 μ.μ. εγκαινιάζεται η «Ιαπωνική Εβδομάδα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με πολλή μουσική και βασικούς πρωταγωνιστές τα μέλη του Tokyo Ensemble. Το Μέγαρο Μουσικής υπόσχεται μια διαφορετική γνωριμία με τον πολιτισμό της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, πέρα από στερεότυπες προσεγγίσεις, παρουσιάζοντας στο ελληνικό κοινό ένα μεγάλο αφιέρωμα με πολλές εκδηλώσεις, για το σύγχρονο πρόσωπο της Ιαπωνίας.

Τρεις είναι οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους οργανώνεται η ερχόμενη εβδομάδα: οι παραστατικές τέχνες, η μουσική και η αρχιτεκτονική, με παράλληλες εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους του Μεγάρου.

Λίγο πριν από την επίσημη μουσική έναρξη του αφιερώματος, ο Ιάπωνας αρχιτέκτονας Kengo Kuma δίνει μια διάλεξη με θέμα «Small things and big things» (6 μ.μ.), εγκαινιάζοντας συγχρόνως και μια παράλληλη αρχιτεκτονική έκθεση που θα παρουσιάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Αύριο, πάντα στο ίδιο «ιαπωνικό» πνεύμα, το Ergon Ensemble ερμηνεύει έργα Ιαπώνων συνθετών (8.30 μ.μ.) ενώ συγχρόνως ξεκινάνε οι παραστάσεις ενός θεάματος εικονικής πραγματικότητας με θέμα το Ανάκτορο Honmaru (6 μ.μ. έως και 27/11 και 11 π.μ., 12, 1 μ.μ., 5 μ.μ. και 6 μ.μ. στις 28/11). Την Τρίτη στις 7 μ.μ. το Μέγαρο φιλοξενεί τη διάλεξη του συνθέτη Yori-Aki Matsudaira, ενώ στις 8.30 μ.μ. το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής ερμηνεύει πρόσφατες δημιουργίες νέων συνθετών (και στις 25/11).

Στις 25 και 26 Νοεμβρίου, παρουσιάζεται το έργο «Voyage – Ταξίδι Ονείρου» από τους Dump Type (9 μ.μ.), μια παράσταση που συνδυάζει τον ήχο, το φως, το σώμα, τον λόγο, τις εικόνες και την υψηλή τεχνολογία, ενώ την Παρασκευή, σειρά έχει το παραδοσιακό ιαπωνικό κουκλοθέατρο Hachioji Kuruma Ningyo με το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής Shinnai Joruri (8.30 μ.μ.)

Η «Ιαπωνική Εβδομάδα» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Σειράς «Γέφυρες» που διευθύνει ο συνθέτης Δημήτρης Μαραγκόπουλος, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και το Ελληνο-ιαπωνικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 210-72.82.333

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή