Η Λ. Μενδώνη και πάλι γ.γ. στο ΥΠΠΟ

Η Λ. Μενδώνη και πάλι γ.γ. στο ΥΠΠΟ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣΩΠΑ. Η Λίνα Μενδώνη, παλιά γνώριμη στο υπουργείο Πολιτισμού από την τελευταία θητεία του Ευάγγελου Βενιζέλου (1999-2004), όπου διετέλεσε γεν. γραμματέας, επιστρέφει και πάλι στο ίδιο πόστο.

Παρότι η κυβέρνηση είχει πει πως δεν θα τοποθετηθεί κανείς σε θέση που είχε προϋπηρετήσει, η 49χρονη αρχαιολόγος επιστρέφει πάλι ως γεν. γραμματέας, και για πολλούς θεωρείται πως θα λύσει μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως είναι ο καινούργιος τίτλος μετά τη συνένωσή του. Οχι μόνο γιατί είναι εργατική, αλλά και γιατί γνωρίζει από μέσα τα προβλήματα του συγκεκριμένου υπουργείου, ειδικά στα θέματα της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ηδη χθες ο υπουργός την παρουσίασε στους διευθυντές του υπουργείου, ενώ έκανε σαφές σε όλους ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Οταν μάλιστα κάποιοι του γκρίνιαξαν για το ΕΣΠΑ, για την απουσία του ταμειακού σκέλους, ο κ. Π. Γερουλάνος τόνισε ότι ώς το 2010 θα πορευθούν όπως έχουν.

Η Λίνα Γ. Μενδώνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Το 1981 πήρε το πτυχίο της από το Κλασικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1984 από το Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα του ίδιου πανεπιστημίου.

Το 1988 αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει συμμετάσχει σε αρχαιολογικά προγράμματα, επιφανειακές έρευνες και συστηματικές ανασκαφές και από το 1987 είναι επικεφαλής διεπιστημονικής ομάδας για την αρχαιολογική έρευνα της Κέας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή