Περιπλάνηση στους ήχους του σινεμά

Περιπλάνηση στους ήχους του σινεμά

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μουσική από ταινίες σπουδαίες και αγέραστες, από συνθέτες που έγραψαν μουσικά θέματα που έγιναν πρωταγωνιστές και από μια διεθνούς φήμης ορχήστρα, που έχει συνδέσει το όνομά της με εκατοντάδες φιλμ τα τελευταία 50 χρόνια, είναι η πρόταση του Μεγάρου Μουσικής για ένα Σαββατοκύριακο περιπλάνησης στους ήχους του κινηματογράφου. Η Συμφωνική του Μονάχου (Muenchner Symphoniker) με μαέστρο τον Αλέξανδρο Μυράτ θα ταξιδέψει το κοινό σε σάουντρακ γραμμένα από θρυλικούς συνθέτες, που αφού συνόδευσαν διάσημες ταινίες, βγήκαν από τις σκοτεινές αίθουσες και συνέχισαν τις ανεξάρτητες διαδρομές τους, κερδίζοντας μια δεύτερη ζωή και ακόμη περισσότερους ακροατές.

Ενταγμένη στη δημοφιλή Σειρά Γέφυρες, η συναυλία του Σαββάτου (6/2) έχει σολίστ τον Χρίστο Παπαγεωργίου στο πιάνο, ενώ η συναυλία της επομένης (7/2) εντάσσεται στα Κυριακάτικα Πρωινά (ώρα έναρξης: 11.30) της Σειράς Γνωριμία με τον κόσμο της μουσικής. «Πάμε σινεμά;» είναι ο τίτλος της και η πρόταση που απευθύνεται στους μικρούς -και όχι μόνον- φίλους του σινεμά και της μουσικής περιλαμβάνει την ηχητική απόλαυση που προσφέρει μια σπουδαία ορχήστρα μέσα από τα μαγικά μονοπάτια της Εβδομης Τέχνης. Η Εφη Αβέρωφ – Μιχαηλίδη έχει αναλάβει την παρουσίαση των έργων που «έγραψαν Ιστορία» στο πανί, αλλά και στις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Ο Αλφρεντ Νιούμαν, συνθέτης του μουσικού σήματος της 20th Century Fox, ο Μαξ Στάινερ του «Οσα παίρνει ο άνεμος», ο Τζον Γουίλιαμς των ταινιών του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Μωρίς Ζαρ, του «Λώρενς της Αραβίας», ο Ενιο Μορικόνε, των ταινιών του Σέρζιο Λεόνε, ο Φίλιπ Γκλας, η δική μας Ελένη Καραΐνδρου και ο νεότερος Χανς Τζίμερ των «Πειρατών της Καραϊβικής» είναι μερικοί από τους συνθέτες που θα ερμηνεύσει η Συμφωνική του Μονάχου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή