«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από το Μόντε Κάρλο

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» από το Μόντε Κάρλο

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πολυθρύλητη ιστορία του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας» παρουσιάζουν στην αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τα διάσημα μπαλέτα του Μόντε Κάρλο. Η ομάδα μπαλέτου του εμβληματικού Σεργκέι Ντιαγκίλεφ, η οποία ανέδειξε μερικούς από τους μεγαλύτερους χορευτές στην ιστορία, όπως ο Νιζίνσκι ή η Αννα Πάβλοβα, πραγματοποιεί με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την ίδρυσή της σειρά εορταστικών εκδηλώσεων στις μεγαλύτερες λυρικές σκηνές της Ευρώπης.

Η διάσημη χορευτική ομάδα ερμήνευσε την Παρασκευή και το Σάββατο και πρόκειται να ερμηνεύσει απόψε στις 9 μ. μ. το φημισμένο έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε μουσική Προκόφιεφ. Τη χορογραφία επιμελείται ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους χορογράφους, ο Ζαν Κριστόφ Μαγιό. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται για την προώθηση του έργου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του Δικτύου Φροντίδας Μαστού.

Τα μπαλέτα του Μόντε Κάρλο ιδρύθηκαν το 1909 κορφολογώντας τους καλύτερους χορευτές των αυτοκρατορικών μπαλέτων της Αγίας Πετρούπολης (μπαλέτα Μαριίνσκι) και της Μόσχας. Επειτα από μια εκθαμβωτική πορεία που συμπεριλάμβανε συνεργασίες με τους μεγαλύτερους χορευτές, μουσουργούς, σκηνογράφους και ποιητές του αιώνα, διαλύθηκαν το 1963. Για πάνω από είκοσι χρόνια ο Ντιαγκίλεφ συνεργάστηκε με χορευτές, όπως οι Massine, Lifar, Balanchine και με συνθέτες όπως οι Μουσόργκσκι, Στραβίνσκι, Ρίμσκι-Κόρσακοφ, Ραβέλ, Ντεμπισί, Σατί, και ζωγράφους όπως οι Πικάσο, Ματίς, Μπρακ, Ντερέν, Ρουό, Ντε Κίρικο κ. ά. Ανασυστάθηκαν το 1986 από την πριγκίπισσα Καρολίνα του Αννόβερου.

Πληροφορίες – εισιτήρια για την παράσταση στο τηλ. 210-72.82.333. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή