Νέες εκδόσεις

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

SΙΕGFRΙΕD LΕΝΖΓραφείο Απολεσθέντων αντικειμένωνμετ. Κ. Χρυσομάλλη-Ηenrichεκδ. University Studio Press, σελ. 242 – 13 ευρώ

Γόνος πλούσιας οικογένειας εμπόρων, ο Χένρι Νεφ αρνείται να υποταχθεί στο πνεύμα της σύγχρονης εποχής που αφιερώνει τα πάντα στην καριέρα και τον αδιάκοπο πολλαπλασιασμό των οικονομικών κερδών. Γίνεται έτσι υπάλληλος στο Γραφείο Απολεσθέντων Αντικειμένων των Γερμανικών Σιδηροδρόμων. Παράλληλα, ωστόσο, ο άνθρωπος αυτός που αρνείται κάθε βία θα χρειαστεί κάποια στιγμή να βάλει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του προκειμένου να δράσει εναντίον ανθρώπων με ρατσιστικές αντιλήψεις που καταδιώκουν αθώους και αδυνάμους.

JΑΜΕS ΡΑΤΤΕRSΟΝ

Ο 5ος ιππέας

μετ. Νίκος Σπυριδάκης

εκδ. Bell, σελ. 384 – 7,40 ευρώ

Μια νεαρή ασθενής κοιμάται γαλήνια σε ένα νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο, όταν ξαφνικά της κόβεται η ανάσα. Δεν είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό. Και άλλοι έχουν βρει ανεξήγητο θάνατο. Πρόκειται για συμπτώσεις; ΄Η κάποιος παίζει τον Θεό με τη ζωή ανυπεράσπιστων ανθρώπων; Για την υπαστυνόμο Λίνζι Μπόξερ και τις φίλες της στη «Γυναικεία Λέσχη Φόνων» έχει ήδη σημάνει συναγερμός. Κάποιος πολύ κοντινός τους έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο. Αναζητούν επομένως την αλήθεια πριν είναι πάρα πολύ αργά.

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

ΝΤΙΛΑΝ ΤΟΜΑΣ

Ερωτικές επιστολές

μετ. Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης

εκδ. Μεταίχμιο, σελ. 168 – 13 ευρώ

Εκτός από τα ποιήματα και τα θεατρικά του έργα, ο θρυλικός Ουαλός μάς άφησε ένα πλήθος επιστολών οι οποίες δεν υπολείπονται σε ποιητικό αίσθημα. Στον τόμο αυτόν συγκεντρώνονται τα γράμματα που έγραψε στις γυναίκες της ζωής του. Μέσα απ’ τις σελίδες τους, ο Ντίλαν Τόμας ερωτοτροπεί, χωρατεύει, μιλάει για την κλονισμένη του υγεία, παραληρεί ή μιλάει αμέριμνα και καταφεύγει σε πονηριές και συγγνώμες για τα ερωτικά ακροβατικά του κατορθώματα.

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

ΙΟΥΛΙΑ ΠΙΤΣΟΥΛΗ

Ηρακλής, ο ήρωας μέσα μας

Ενα ταξίδι αυτογνωσίας με οδηγό τον μύθο του Ηρακλή

εκδ. Εσοπτρον, σελ. 280 – 19 ευρώ

Ο μύθος του Ηρακλή μάς συμπαρίσταται στην ατομική μας προσπάθεια να κάνουμε τους προσωπικούς μας άθλους· εκείνους που θα επιλέξουμε, αλλά κυρίως αυτούς που θα μας καλέσει η ίδια η ζωή να φέρουμε εις πέρας, ανακαλύπτοντας τον μεγαλειώδη Αληθινό μας Εαυτό και ανοίγοντας τον δικό μας δρόμο προς την πνευματική διάσταση της ύπαρξής μας.

ΤΑΞΙΔΙΑ

CΟLΙΝ ΤΗUΒRΟΝ

Στη σκιά του δρόμου του μεταξιού

μετ. Αθανάσιος Ζάβαλος

εκδ. Πάπυρος, σελ. 464

Ξεκινώντας απ’ την καρδιά της Κίνας και διασχίζοντας τις οροσειρές της Κεντρικής Ασίας, το βόρειο Αφγανιστάν, τα υψίπεδα του Ιράν και το Κουρδιστάν, ο Κόλιν Θέρμπον ταξιδεύει από τον Τάφο του Κίτρινου Αυτοκράτορα μέχρι την Αντιόχεια. Και για τις ανάγκες του ταξιδιού του χρησιμοποιεί τοπικά λεωφορεία, φορτηγά, αυτοκίνητα και όταν οι ανάγκες το απαιτούν και κάρα. Καλύπτει 11.000 χιλιόμετρα μέσα σε οκτώ μήνες παρασύροντας τον αναγνώστη του στη σκιά της Πολιτιστικής Επανάστασης, της σοβιετικής κυριαρχίας, του Μωάμεθ, του Βούδα, του Ταμερλάνου και των Ταλιμπάν.

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΓΟΥΙΛΙΑΜ Τ. ΜΠΡΟΝΤ

Το Μαντείο

Τα χαμένα μυστικά και τα κρυφά μηνύματα των αρχαίων Δελφών

εκδ. Ενάλιος, σελ. 448 – 19 ευρώ

Το Μαντείο των Δελφών ήταν ο ομφαλός της γης και η Πυθία, η ιέρεια που ασκούσε τη μεγαλύτερη επιρροή σε ολόκληρη την αρχαία Ελλάδα. Μαρτυρίες του Πλουτάρχου και άλλων αρχαίων συγγραφέων υποστηρίζουν ότι η Πυθία επικοινωνούσε με τον Απόλλωνα. Σύγχρονοι αρχαιολόγοι και ιστορικοί διατύπωσαν την άποψη πως η Πυθία και οι συνεργάτες της είχαν στήσει μια απατηλή «επιχείρηση θρησκεία». Ενας από τους αρχαιότερους δημοσιογράφους των «Νιου Γιορκ Τάιμς», ο Γουίλιαμ Τ. Μπροντ επιχειρεί να φέρει στο φως με τρόπο επιστημονικό το μεγάλο μυστικό της Πυθίας.

ΚΑΡΛΟ ΠΑΝΕΛΛΑ

Η ιστορία των ισλαμικών καθεστώτων 1914-2006

μετ. Διαμαντής Κωνσταντινίδης

εκδ. Ωκεανίδα, σελ. 700 – 45 ευρώ

Ενα εκατομμύριο Αραβες σκοτώθηκαν από Αραβες τα τελευταία σαράντα χρόνια. Και σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η τρομοκρατία στο Ιράκ σκοτώνει εννιά μουσουλμάνους για κάθε έναν χριστιανό. Μπροστά στην ωμότητα της εσωτερικής αυτής σύγκρουσης πώς είναι δυνατόν να ισχυριζόμαστε ότι η ισλαμική τρομοκρατία είναι αποκλειστικά πράξη αντίστασης στην ιμπεριαλιστική πολιτική της Δύσης; Ο Κάρλο Πανέλλα αφηγείται τη συμμαχία του αραβικού κόσμου με τους Ναζί, στη συνέχεια με το σοβιετικό καθεστώς, ώς τις σημερινές κρίσεις με τους ομήρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή