Απεργία στην ΕΡΤ για συμβασιούχους

Απεργία στην ΕΡΤ για συμβασιούχους

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώ στη ΝΕΤ στρέφονται σήμερα τα βλέμματα των ποδοσφαιρόφιλων για την τρίτη και καθοριστική για την πρόκριση της εθνικής μας ομάδας στη φάση των «16» στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου αναμέτρησή της απέναντι στην Αργεντινή (21.30), χωρίς αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ, με τα προεδρεία των ενώσεων εργαζομένων (ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ) για το κρίσιμο θέμα των 1.047 συμβασιούχων. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του διευθύνοντος συμβούλου Γ. Γαμπρίτσου, παρουσία του μέλους Δ. Σ. και μελλοντικού προέδρου ΕΡΤ Θ. Παπαγεωργίου, μετά τον επικείμενο διαχωρισμό της θέσης με βάση υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού / Τουρισμού, το οποίο επιπλέον καταργεί τις θέσεις των εντεταλμένων συμβούλων και διευκρινίζει ζητήματα σχετικά με τη νέα διαδικασία προσλήψεων έκτακτου προσωπικού (συμβασιούχων). «Ουδέν νεώτερον προστέθηκε» για το κρίσιμο θέμα των συμβασιούχων, αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία μαζί με την ΠΟΕΣΥ καλούν τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που κλιμακώνονται από αύριο, με 24ωρη απεργία. Τα στελέχη της ΕΡΤ δεν δέχθηκαν το αίτημα των Ενώσεων περί παράτασης των συμβάσεων έως το τέλος του έτους και επανέλαβαν τα όσα έχουν ανακοινωθεί για συμβάσεις ορισμένου χρόνου για το 70% των εργαζομένων, μέσω δύο παράλληλων διαγωνισμών (για διοικητικούς και τεχνικούς μέσω ΑΣΕΠ και για δημογράφους και καλλιτέχνες μέσω ΕΡΤ). Το νέο στοιχείο που προέκυψε έχει να κάνει με το ένα από τα κριτήρια που θα ισχύσουν, σύμφωνα με το οποίο τυχόν εργαζόμενος παράλληλα με την ΕΡΤ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (κρατικά ή χρηματοδοτούμενα από το κράτος Μέσα) και σε ανταγωνιστικά ΜΜΕ θα κληθεί να επιλέξει ένα από τα δύο. Μέχρι αργά χθες δεν είχε ξεκαθαρίσει εάν οι κινητοποιήσεις θα επηρεάσουν τις μεταδόσεις του Μουντιάλ, κάτι που απασχόλησε και την ΠΟΣΠΕΡΤ.

Ο Λάρι Κινγκ είναι ο παρουσιαστής του δίωρου τηλεμαραθωνίου που είχε προγραμματιστεί για χθες το βράδυ στο CNN με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού. Στην εκδήλωση, που έχει τίτλο «Συμφορά στον Κόλπο: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε», είχαν κληθεί να συμμετάσχουν γνωστά ονόματα από τον κόσμο του θεάματος, όπως οι Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζάστιν Μπίμπερ, Ντίπακ Τσόπρα, Κάμερον Ντίαζ, Κάθι Κράβιτς, Τιμ Μακ Γκρόο, ενώ θα τραγουδούσε ο Στινγκ. Οπως ανακοίνωσε το CNN, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν σε τρεις μεγάλες οικολογικές οργανώσεις. Να σημειωθεί ότι φέτος τον Ιανουάριο, ο Λάρι Κινγκ ήταν ο παρουσιαστής ενός παρόμοιου τηλεμαραθωνίου με σκοπό την ανακούφιση των θυμάτων από τον φονικό σεισμό στην Αϊτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή