Ο Ρικάρντο Μούτι έχει απόψε ραντεβού με τους Αθηναίους

Ο Ρικάρντο Μούτι έχει απόψε ραντεβού με τους Αθηναίους

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ. Ενα από τα μεγάλα μουσικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού θα φιλοξενήσει απόψε η Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής.

«Η μουσική είναι ο καλύτερος πρεσβευτής σήμερα, φέρνει τους ανθρώπους μαζί. Επειδή οι μουσικοί μπορεί να μιλούν διαφορετικές γλώσσες, να ανήκουν σε διαφορετικές φυλές, να έχουν διαφορετικά χρώματα δέρματος, διαφορετική θρησκεία, μπορούν να μαλώσουν για πολλά πράγματα, αλλά όταν κάθονται μαζί και παίζουν την ίδια μουσική και εκφράζουν την ίδια συναισθήματα, αμέσως ένα είδος φιλίας, αγάπης, σεβασμού και αμοιβαίας κατανόησης δημιουργείται», είχε πει σε συνέντευξή του ο πολυαναμενόμενος από το ελληνικό κοινό Ιταλός μαέστρος Ρικάρντο Μούτι, μουσικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Σικάγου, διευθυντής της Οπερας της Ρώμης και ανάμεσα σε πολλές άλλες διακρίσεις, πρώην μουσικός διευθυντής της Σκάλας του Μιλάνου. Ισως το ελληνικό κοινό υιοθετήσει το πνεύμα συνεργασίας και έμπνευσης του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού, που διευθύνει σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μία από της σημαντικότερες ορχήστρες στον κόσμο, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης.

Μεγάλη ορχήστρα

Η Φιλαρμονική της Βιέννης από την ίδρυσή της το 1842 έχει διαπρέψει με τις μοναδικές ερμηνείες της και την έχουν επαινέσει συνθέτες όπως ο Μάλερ, ο Βάγκνερ και ο Στράους. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» στις 9 μ. μ., ενώ ταυτόχρονα θα προβληθεί στον Κήπο του Μεγάρου σε γιγαντοοθόνη για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν ελεύθερα τη μουσική παράσταση με φόντο τον έναστρο ουρανό.

Η συναυλία που αναμένεται με μεγάλο ενθουσιασμό θα ξεκινήσει με τη Συμφωνία «του Λιντς», αρ. 36 σε ντο μείζονα, του Β. A. Μότσαρτ. Το έργο αυτό συνέθεσε ο Μότσαρτ σε τέσσερις μόνο ημέρες το 1783, με εκπληκτική ταχύτητα, αλλά και εξαιρετική έμπνευση για συναυλία που έπρεπε να δώσει στην πόλη του Λιντς.

Θα ακολουθήσει η «Ημιτελής Συμφωνία» αρ. 7 σε σι ελάσσονα του Φραντς Σούμπερτ, που εκτελέστηκε για πρώτη φορά στη Βιέννη το 1865. Η συναυλία θα κλείσει με την «Παθητική» Συμφωνία αρ. 6 σε σι ελάσσονα, του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι, που ο ίδιος διηύθυνε για πρώτη φορά το 1893 στην Αγία Πετρούπολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή