«Οικολογικές» συναυλίες στην Αρχαία Ολυμπία

«Οικολογικές» συναυλίες στην Αρχαία Ολυμπία

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. Ενα διαφορετικό πολιτιστικό φεστιβάλ, το οποίο συνδυάζει τη μουσική με την καλλιέργεια της οικολογικής μας ευαισθησίας, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αρχαία Ολυμπία από την Τετάρτη 14 μέχρι την Κυριακή 18 Ιουλίου.

Το «Earth Wind & Music Festival» το οποίο διοργανώνεται από το «Κέντρο Αειφορίας (CSE) περιλαμβάνει τρεις μεγάλες συναυλίες: τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου με την Ελλη Πασπαλά (15 Ιουλίου), τη συναυλία των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα και τη συναυλία της Ελενας Παπαρίζου με τους Οnirama.

Το φεστιβάλ μπραγματοποιείται τρία χρόνια μετά την ολέθρια οικολογική καταστροφή λόγω της πυρκαγιάς που κατέκαψε την Αρχαία Ολυμπία στις 27 Αυγούστου 2007, σε μια προσπάθεια να τονιστεί η σημασία του ιστορικού τόπου μέσα από μια πλειάδα οικολογικών δράσεων για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Με κεντρικό σύνθημα «αποφεύγουμε, μειώνουμε, αποβάλλουμε» το Κέντρο Αειφορίας διοργανώνει μια κλιματικά ουδέτερη εκδήλωση, καθώς το ηλεκτρικό ρεύμα για τις συναυλίες θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού εκθέτουν τα ζωγραφικά τους έργα, ενώ τοπικοί παραγωγοί θα πωλούν τα βιολογικά τους προϊόντα. Το Σάββατο 17 Ιουλίου ο καθηγητής αειφόρου ανάπτυξης του Πανεπιστημίου του Ιλινόις Τζορτζ Νάσος θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του φεστιβάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή