Δυναμική αρχή στη Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης

Δυναμική αρχή στη Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΠΕΡΑ. Ανοδική πορεία στις εισπράξεις από πώληση εισιτηρίων ανακοίνωσε για πρώτη φορά έπειτα από μακρά περίοδο ύφεσης η Μετροπόλιταν Οπερα της Νέας Υόρκης. Την περασμένη Κυριακή, πρώτη ημέρα που άνοιξαν τα ταμεία για τις παραστάσεις της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, πωλήθηκαν πάνω από 24.000 εισιτήρια, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αισιοδοξία καθώς η «Μετ» αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα επί σειρά ετών. Ηδη, τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί τζίρος 2,6 εκατ. δολάρια.

Την περασμένη χρονιά, ο γενικός διευθυντής της Μετροπόλιταν Οπερας, Πίτερ Γκελμπ είχε δηλώσει ότι τα έσοδα είχαν μειωθεί δραματικά και ότι επιβάλλετο η λήψη άμεσων μέτρων. Είχε αποκαλύψει ότι το προσωπικό θα έπρεπε να αποδεχθεί το μέτρο περικοπής των μισθών ως μέτρο επιβίωσης και ότι τα «πρώτα ονόματα» θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να τραγουδήσουν με μειωμένες απολαβές.

Ο κίνδυνος μοιάζει τώρα να απομακρύνεται, καθώς η νέα χρόνια άρχισε ανέλπιστα δυναμικά. Η καλλιτεχνική περίοδος 2010-2011 θα ανοίξει με μία νέα παραγωγή του «Das Rehingold» του Βάγκνερ σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λεπάζ, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, με πρωταγωνιστές δύο διάσημους της όπερας, τον Ουαλλό μπασο-βαρύτονο Bryn Terfel και την Αμερικανίδα μεσόφωνο Stephanie Blythe. Ο Bryn Terfel είναι από τους περιζήτητους στα λυρικά θέατρα του κόσμου και έχει ένα τεράστιο κοινό που τον ακολουθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή