Κένεντι και Στρέιζαντ δεν «αντιγράφονται»

Κένεντι και Στρέιζαντ δεν «αντιγράφονται»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν πρόκειται για φωτογράφηση σε περιοδικό, είτε για το εξώφυλλο, είτε για κάποιο editorial, με τη βοήθεια του μακιγιέρ, του κομμωτή, του φωτογράφου -και του ρετούς-, η μεταμόρφωση είναι μάλλον πιο ανώδυνη. Αλλά τώρα που βλέπουμε και μαθαίνουμε πως όλο και περισσότερες σταρ φλερτάρουν με την ιδέα να υποδυθούν τη ζωή μιας διάσημης άλλης, τότε αρχίζουμε μάλλον να ανησυχούμε.

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι η Τζένιφερ Ανιστον θα μπορούσε να υποδυθεί την Μπάρμπρα Στρέιζαντ, σαν σύγχρονος κλώνος της ή στην καλύτερη περίπτωση, διάδοχός της; Το τόλμησε όμως, πιάνοντας τα μαλλιά της πίσω, προβάλλοντας το προφίλ της, και κοπιάροντας χαρακτηριστικές πόζες του «Funny Girl». Το αποτέλεσμα, εντυπωσιακό, αν και αμήχανο.

Η Τζένιφερ Ανιστον αντέγραψε το στυλ του «Funny Girl» και του «What’s up doc» αλλά ακόμη και η 68χρονη Μπάρμπρα Στρέιζαντ παρατήρησε ότι κάτι έλειπε από το τεύχος που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Αμερική. Γι’ αυτό και έστειλε μήνυμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού: «Κολακεύτηκα πολύ που η Τζένιφερ Ανιστον επέλεξε να υιοθετήσει το στυλ μου. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και νομίζω ότι έκανε υπέροχη δουλειά. Αν είχε μόνο ένα καρούμπαλο στη μύτη της…» Σπόντα μάλλον για τη ρινοπλαστική που έχει πει σε άλλη συνέντευξή της ότι έχει κάνει η Ανιστον.

Η Χάλι Μπέρι, φωτογραφήθηκε για άλλο περιοδικό, αγνώριστη, κάτι ανάμεσα σε Μπιγιονσέ και Κλεοπάτρα. Η Ρις Γουίδερσπουν, ξανθιά, Αμερικανίδα, μινιατούρα, δεν θα υποδυθεί μόνο τον ρόλο της Πέγκι Λι στον κινηματογράφο, αλλά θα υπογράψει και την παραγωγή γιατί είναι ήδη σίγουρη για τις εισπράξεις του φιλμ. Από Legally Blonde, τώρα και Legally Lee. Μετά την Τζουν Κάρτερ, σειρά έχει η Πέγκι Λι. Ολα θα παιχτούν στο μακιγιάζ.

Οι υπεύθυνοι του κάστινγκ της τηλεοπτικής σειράς για τη ζωή της Τζάκι Κένεντι-Ωνάση θα έπρεπε να έχουν δοκιμάσει και άλλες συναδέλφους της Κέιτι Χολμς, προτού καταλήξουν στην σύζυγο του Τομ Κρουζ. Μπορούμε να φανταστούμε στον ίδιο ρόλο τη Ρέιτσελ Βάις, την Πενέλοπε Κρουζ, ακόμη και την Εύα Μέντες, πάντα με τους κατάλληλους μακιγιέρ, κομμωτές, ενδυματολόγους, φωτιστές…

Αλλά την Κέιτι Χολμς; Βλέποντας τις φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας, το γλυκανάλατο κορίτσι από το τηλεοπτικό «Dawson Creek», που είναι πλέον μαμά και σύζυγος, αγαπημένη των παπαράτσι, μοιάζει στα 31 της σαν να φοράει το ταγέρ της μαμάς της, με περούκα, γάντια και μακιγιάζ, που όχι απλά δεν βοηθούν, μπορεί και να γελοιοποιούν ακόμη.

«Τhe Kennedys», ο τίτλος της σειράς που ετοιμάζεται για το History Channel. Η τηλεόραση, ο κινηματογράφος, τα περιοδικά έχουν ανάγκη από αναπαραγωγή προτύπων. Γι’ αυτό και οι βιογραφίες έχουν τόσο μεγάλη επιτυχία. Πάλι καλά που η τηλεοπτική μεταφορά για τη ζωή των Κένεντι θα διαρκέσει μόλις 8 ώρες. Η Κέιτι Χολμς μάλιστα δήλωσε στους Νιου Γιορκ Τάιμς για τον ρόλο της… ζωής της: «Οταν γυρίζω σπίτι λέω στον Τομ να φανταστεί τη σκηνή. Πώς θα την έπαιζε ο ίδιος; Και με βοηθάει πολύ, είναι γλυκός και γενναιόδωρος».

Εμείς πάλι δεν θέλουμε να φανταστούμε τη σκηνή, τον Τομ Κρουζ δηλαδή σε ρόλο Τζάκι ή Τζον. Αν κρίνουμε από τις πρώτες κριτικές, «η Κέιτι Χολμς στα γυρίσματα μοιάζει περισσότερο στη Λατόγια Τζάκσον παρά στην Τζάκι Κένεντι».

Να προτείνουμε ίσως κάποιες πιο πετυχημένες μεταμορφώσεις; Σκάρλετ Γιόχανσον σαν Μέριλιν Μονρόε, Μπραντ Πιτ σαν Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζορτζ Κλούνεϊ σαν Κάρι Γκραντ, Νικόλ Κίντμαν σαν Κατρίν Ντενέβ, Νάταλι Πόρτμαν σαν Οντρεϊ Χέπμπορν, Γκουίνεθ Πάλτροου σαν Γκρέις Κέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή