Ανάστροφα με κατεύθυνση τον δρόμο της αρετής

Ανάστροφα με κατεύθυνση τον δρόμο της αρετής

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γουόλ Στριτ: το χρήμα ποτέ δεν πεθαίνει» (* 1/2). Είκοσι τρία χρόνια μετά το «Wall Street» ο Ολιβερ Στόουν υπογράφει ένα σίκουελ αυτής της ταινίας. Ο Μάικλ Ντάγκλας επιστρέφει στο προσκήνιο κι αυτός για να ενσαρκώσει και πάλι τον Γκόρντον Γκέκο, που βγαίνει από τη φυλακή αφορίζοντας την κερδοσκοπία.

Ο κεντρικός ήρωας της ταινίας, ένας νεαρός χρηματιστής, ο Τζέικομπ, πλησιάζει τον Γκέκο με σκοπό να δημιουργήσει μια γέφυρα ανάμεσα σε αυτόν και στην κόρη του, τη Γουίνι, που έχει διακόψει κάθε επαφή με τον πατέρα της. Ο Τζέικομπ είναι ζευγάρι με τη Γουίνι. Το σημερινό «Γουόλ Στριτ» στις ελάχιστες αξιόλογες στιγμές του είναι σαν ένα χρονικό της κρίσης που συγκλόνισε το τραπεζικό σύστημα το 2008. Η χρηματοπιστωτική κρίση, όμως, είναι ένα σαν άλλοθι για ένα απελπιστικά αδιάφορο οικογενειακό και ηθικοπλαστικό δράμα. Στο «Wall Street» του 1987 ένας φιλόδοξος νεαρός ακολούθησε τον δρόμο της κακίας κι έγινε υποχείριο του Γκέκο για να πραγματοποιήσει το αμερικανικό όνειρό του. Στο σημερινό σίκουελ ο Τζέικομπ είναι αμετάπειστος στον δρόμο της αρετής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή