TRAVEL : 36 ώρες στη Μόσχα για τέχνη και διασκέδαση

TRAVEL : 36 ώρες στη Μόσχα για τέχνη και διασκέδαση

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απελευθερωμένοι από τους δεσποτικούς Σοβιετικούς ηγέτες, οι Μοσχοβίτες έπεσαν με τα μούτρα στην απόλαυση των αγαθών του καπιταλισμού. Η παγκόσμια ωστόσο οικονομική ύφεση τους έδωσε την ευκαιρία να ωριμάσουν.

Παρασκευή

4 μ.μ. Εργοστάσιο σοκολάτας

Στο νησάκι απέναντι απ’ το Κρεμλίνο, το Krasny Oktyabr, ένα εργοστάσιο σοκολάτας του 19ου αιώνα μετατράπηκε σε πολιτιστικό κέντρο με γκαλερί, αίθουσες διαλέξεων και καφέ. Επισκεφτείτε το Lumiere Brothers Center of Photography, ένα κέντρο για τη διαφύλαξη και τη μελέτη της σοβιετικής και της ρωσικής φωτογραφίας.

6 μ.μ. Παλιά Μόσχα

Αν δεν κάνει πολύ κρύο διασχίστε την Πατριαρχική Γέφυρα και θαυμάστε την εκπληκτική θέα στο Κρεμλίνο και στον Καθεδρικό του Σωτήρος με τον χρυσό τρούλο, ο οποίος, αφού γκρεμίστηκε επί Στάλιν, ξαναχτίστηκε το 1990.

12 μ. Grunge and glam

Η μοσχοβίτικη νυχτερινή ζωή γίνεται ενδιαφέρουσα μετά τα μεσάνυχτα. Ξεκινήστε από το Art Strelka. Στο υπόγειο ο dj παίζει μουσική μέχρι πρωίας. Για περισσότερη μεγαλοπρέπεια σταματήστε στο αστραφτερό και γκλάμορους Rai.

Σάββατο

10 π.μ. Τέχνη για ολιγάρχες

Για καλή τύχη των φιλότεχνων, οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι συνηθίζουν να αποκαθιστούν κόρες, συζύγους ή ερωμένες ανοίγοντάς τους μια γκαλερί. Το Garage της συζύγου του Αμπράμοβιτς είναι από τις λιγοστές αφιερωμένες στη μοντέρνα τέχνη και από τις πιο πετυχημένες.

7 μ.μ. Γεωργιανή κουζίνα

Το γεωργιανό φαγητό είναι για τους Μοσχοβίτες ό,τι το μεξικανικό για τους Αμερικανούς. Δοκιμάστε τις τυρόπιτες Khachapuri ακούγοντας τζαζ μουσική.

12 μ. Εργοστασιακό clubbing

Το πρώην εργοστάσιο παραγωγής φυσικού αερίου κοντά στον σταθμό Kursky είναι πλέον το επίκεντρο της underground σκηνής. Στο Arma factory complex θα βρείτε δύο κλαμπ αιχμής, το Gazgolder και το Discoteque.

Κυριακή

8 π.μ. Hangover brunch

Τι και αν ξενυχτήσατε στα κλαμπ μέχρι τις 6 ή 7 το πρωί, όλο και περισσότεροι πειραματίζονται με τη νέα μόδα του brunch. Το Noor Bar είναι ένα στυλάτο καφέ που σερβίρει μέχρι το απόγευμα.

2 μ.μ. Πίσω στην ΕΣΣΔ

Αν νοσταλγήσατε την παλιά συγκεντρωτική οικονομία, επισκεφθείτε το Αll Russia Exhibition Center των επιτευγμάτων της Οικονομίας του Λαού.

Χρήσιμες πληροφορίες

Πού θα μείνετε:

Godzillas Hostel (6 Bolshaya Karetnaya Street; 7-495-699-4223; godzillashostel.com), Golden Apple Boutique Hotel

(11 Malaya Dmitrovka; 7-495-980-7000; epoquehotels.com/moscow.html).

Τι θα κάνετε:

Lumiere Brothers Center of Photography (3 Bolotnaya Naberezhnaya, building, lumiere.ru), Art Strelka (14 Bersenevskaya Naberezhnaya, building strelkainstitute.com), Rai (9 Bolotnaya Naberezhnaya; raiclub.ru), Garage (19A Obraztsova Street; garageccc.com), Arma factory complex (entrance at 5 Nizhny Susalny Side Street; armazavod.ru), Discoteque, (Building; discoteque.ru) and Arma 17 (Building 3A; 7- 495-410-0414; arma17.ru), Noor Bar (23 Tverskaya Street; 7-499-130-6030; noorbar.com), All-Russia Exhibition Center (110 Prospect Mira; 7 495-544-3400; vvcentre.ru).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή