Δεν ψήφισαν, αλλά είδαν τα αποτελέσματα

Δεν ψήφισαν, αλλά είδαν τα αποτελέσματα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός από το νέο ρεκόρ αποχής, ο β΄ γύρος των Αυτοδιοικητικών είχε ανατροπές και σασπένς Εκλογών και γι’ αυτό προχθές Κυριακή 14/11 «βιδώθηκαν» στον καναπέ για πέντε και πλέον ώρες ώστε να παρακολουθούν τα αποτελέσματα, κατά τι περισσότεροι από εκείνους που είδαν τις εκπομπές του α΄ γύρου στις 7/11, σχεδόν 2,5 εκατ. πολίτες (έναντι 2 εκατ. ατόμων). Σύμφωνα με τη Nilsen, η πλειονότητα των τηλεθεατών, ήτοι 794.000 άτομα (17,9% μερίδιο επί των ανοιχτών δεκτών) συντονίστηκε στο Mega, 684.000 τηλεθεατές (16%) στο Alter και 440.000 τηλεθεατές (9,9%) στον ΑΝΤ1, ενώ 296.000 τηλεθεατές (7,6%) είδαν την 8ωρη εκπομπή της ΝΕΤ και 109.000 τηλεθεατές (2,6%) την λίγο πιο σύντομης διάρκειας εκπομπή της ΕΤ3. Το Mega, κέρδισε την ψήψο της πλειονότητας και στο σύνολο της ημέρας με μέσο μερίδιο 16,5%, αλλά και στο prime time (21.00 – 23.00) με 17,9%, όχι μόνο μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών που ασχολούνταν με τις εκλογές, αλλά και με σταθμούς όπως ο Alpha, που προέβαλε «Big Brother» (796.000 τηλεθεατές και 16,3%) και το Star που έδειχνε την ελληνική κωμωδία «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (660.000 τηλεθεατές και 13,6%). Επίσης, το Mega, φιλοξένησε το δημοφιλέστερο πρόγραμμα της ημέρας, το οποίο ήταν ένα επεισόδιο του ριάλιτι μαγειρικής «Master chef», που όμως προβλήθηκε το απόγευμα πριν το κλείσιμο της κάλπης, και παρακολούθησαν 910.000 τηλεθεατές (29%).

Μια πρώτη γεύση από το φρέσκο πρόγραμμα της πιο πολιτιστικής ΕΤ1, το οποίο αρχίζει από σήμερα, μας δίνει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ, «Από τον Καλλικράτη στον Καλατράβα», με θεματικό άξονα την αρχιτεκτονική και τον νεοελληνικό πολιτισμό, που κάνει πρεμιέρα, στις 22.00. Βασικός σεναριογράφος και παρουσιαστής της σειράς, είναι ο Δημήτρης Φιλιππίδης, ομότιμος καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Σκοπετέα, λέκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ τις απόψεις τους καταθέτουν σημαντικοί σύγχρονοι αρχιτέκτονες. Το σημερινό πρώτο επεισόδιο, με τίτλο «Μύθοι και Ιδεολογήματα της ελληνικής αρχιτεκτονικής», εστιάζει στη διαμόρφωση του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου στην Νεότερη Ελλάδα, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στον αρχιτέκτονα της Ακρόπολης, τον Καλλικράτη, καθώς και στον σχεδιαστή αρκετών Ολυμπιακών έργων, τον Ισπανό Σαντιάγκο Καλατράβα. Μιλούν οι αρχιτέκτονες Δημήτρης Καταρόπουλος, Δημήτρης και Σουζάνα Αντωνακάκη, Γιώργος Τριανταφύλλου, η επιμελήτρια της έκθεσης για το έργο του Ερνέστου Τσίλλερ Μαριλένα Κασιμάτη και ο εργολάβος Στέλιος Σταυρουλάκης.

Τους σύγχρονους «κυνηγούς κεφαλών» ακολουθεί ο Σωτήρης Δανέζης και η ομάδα του στο νέο ντοκιμαντέρ της «Εμπόλεμης ζώνης», με τίτλο «Κυνηγώντας ανθρώπους» (Mega, 00.00). H εκπομπή ταξίδεψε στην πολιτεία της Φλόριντα και κατέγραψε τη δράση των επονομαζόμενων και «Εγγυητών» («Bail Bond Agents»), και το νομικό πλαίσιο που τους επιτρέπει να λειτουργούν στις παρυφές της αμερικανικής Δικαιοσύνης, σε ένα αμφιλεγόμενο σύστημα απελευθέρωσης κρατουμένων με χρηματική εγγύηση, το οποίο έχουν υιοθετήσει μόνο δύο χώρες στον κόσμο, οι ΗΠΑ και οι Φιλιππίνες. Ο φακός παρακολουθεί έναν από τους πιο γνωστούς «Εγγυητές», τον Κόμπρα, ο, οποίος διατηρεί μια τέτοια εταιρεία με τη σύζυγό του Μαράια, που έχει περισσότερες από 8.500 συλλήψεις στο ενεργητικό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή