Πρόστιμο ΕΣΡ για μισαλλόδοξες απόψεις

Πρόστιμο ΕΣΡ για μισαλλόδοξες απόψεις

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα πρόστιμα συνολικού ύψους 100.000 ευρώ επέβαλε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με σημαντικότερο αυτό των 15.000 ευρώ στον Blue Sky Αττικής, για προσβολή προσωπικότητας δημοσιογράφου και για προβολή μισαλλόδοξων απόψεων από το δελτίο των 11 μ.μ. στις 22/9, με τον Σπ. Χατζάρα. Ο πρόεδρος Ιω. Λασκαρίδης και οι Ιω. Παπακώστας, Κ. Αποστολάς πρότειναν σύσταση. Πρόστιμο 30.000 ευρώ θα δώσει το Mega για τον «Ομορφο κόσμο το πρωί» της 27/5, που προέβαλε στις 10 π.μ. δύο άνδρες πορνοστάρ, με σήμανση «κατάλληλη για όλους», καθώς παραβιάστηκαν οι διατάξεων περί προστασίας ανηλίκων και υπήρχε αναντιστοιχία σήμανσης και περιεχομένου. Στο Mega επεβλήθη και σύσταση για παράλειψη διασφάλισης της πολιτικής πολυφωνίας τον Ιούλιο, όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς, στο 2,5% (από το εκλογικό 4,6%). Από 20.000 ευρώ θα δώσουν το TRT Λαρίσης για υπέρβαση ανώτατου ορίου διαφημίσεων, που στις 20/3 άγγιξε τα 59 -από 12- λεπτά ανά ώρα(!) αλλά και ποιότητα προγράμματος, όπως και το TV 10 Τρικάλων για υπέρβαση ορίου τηλεπωλήσεων, που στις 8/4 άγγιξε τα 60 λεπτά! Ποσό 15.000 ευρώ θα δώσει ο Αιγαίο TV Δωδεκανήσου για μη επανόρθωση που του ζητήθηκε. Τέλος, ο κ. Λασκαρίδης διαβεβαίωσε τα μέλη της Τηλεόρασης Ελληνικής Περιφέρειας ότι μπορούν να λαμβάνουν βεβαίωση νομίμως λειτουργούντος για χρήση σε τράπεζες, αφού κατά το διατακτικό της η απόφαση του ΣτΕ για μη νομιμότητα του Αθήνα TV αφορά αυτόν και μόνο.

Το ΒΒC πήρε τη μερίδα του λέοντος από τα Διεθνή EMMY (EMMY International), που απονεμήθηκαν προχθές στη Νέα Υόρκη, κερδίζοντας πέντε βραβεία. Το βραβείο καλύτερου ηθοποιού δόθηκε στον 68χρονο Μπομπ Χόσκινς για τη σειρά «The Street», που επίσης απέσπασε βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς. Η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ τιμήθηκε με βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου για τη μίνι σειρά «Small Island». Ειδικό βραβείο δόθηκε στον κριτή του «X-Factor» Σάιμον Κάουελ για το τηλεοπτικό και φιλανθρωπικό έργο του. Οι βρετανικές παραγωγές ήταν υποψήφιες στις 9 από τις 10 κατηγορίες βραβείων και απουσίαζαν μόνο από την κατηγορία «τηλενοβέλα», που το βραβείο της δόθηκε στην πορτογαλική «Αγάπη μου». Το Ισραήλ κέρδισε το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς, ενώ σημαντικά βραβεία δόθηκαν σε Αργεντινή, Ρουμανία και Ν. Κορέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή