Τα παραμύθια του Διονύση Σαββόπουλου

Τα παραμύθια του Διονύση Σαββόπουλου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τελευταίο μήνα της χρονιάς που διανύουμε και τον πρώτο εκείνης που έρχεται, επέλεξε ο Διονύσης Σαββόπουλος για να ανέβει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την ιδιότητα του αφηγητή παραμυθιών. Για να διηγηθεί σε μικρούς και μεγάλους τις δικές του ιστορίες εμπνευσμένες από τη Θεογονία του Ησιόδου σ’ ένα «θέατρο τραγουδιών» και «ζωγραφιστών ονείρων» που τιτλοφορείται «Για να γίνει ο χρόνος καινούργιος» μαζί με άλλους παραμυθάδες και τραγουδιστές, καραγκιοζοπαίχτες, ακροβάτες και μάγους.

Μέσα από οκτώ απογευματινές παραστάσεις (η πρώτη είναι αυτή την Παρασκευή 3/12 οι υπόλοιπες στις 4, 5, 8, 9, 10, 11, 12/12) και δύο πρωινές (11, 12/12) στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, ο σπουδαίος μας τραγουδοποιός και οι συνεργάτες του καλούν όλους όσοι νιώθουν παιδιά «να πάψουν να είναι απλοί θεατές και να μπουν στην ιστορία ώστε να την κάνουν καινούργια».

Για τον σκοπό αυτό ο ίδιος σκιαγραφεί με δικά του λόγια την ιστορία για την αρχή του Κόσμου, τη γέννηση του Χρόνου, τη χρήση της φωτιάς και κάθε δύναμης που ωφελεί ή βλάπτει ανάλογα με τη χρήση της, κι άλλοτε παίζει και τραγουδά γνωστές επιτυχίες του («Η συννεφούλα», «Σαν τον Καραγκιόζη», «Τι έπαιξα στο Λαύριο» κ.ά.). Συνοδεία του Σταύρου Λάντσια και του Γιώτη Κιουρτσόγλου (από τους «Human Touch»), των ηθοποιών-τραγουδιστριών Ρηνιώς Κυριαζή και Φένιας Παπαδόδημα που συμπληρώνουν την αφήγησή του με ελληνικά και ξένα παραμύθια, καθώς και 12μελούς χορού που αναπαριστά τη δράση τους επί σκηνής. Κι όλα αυτά με φόντο ζωγραφικές δημιουργίες της Φωτεινής Στεφανίδη, που προβάλλονται σε βίντεο. Την παράσταση που θα επαναληφθεί τον Ιανουάριο (9 έως 12/1) σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου, ενώ τα σκηνικά και κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ. Συμμετέχει επίσης ο Θίασος Σκιών του Αθω Δανέλλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή