Ατζέντα

3' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Χάρολντ και Μωντ», μια υπέροχη ιστορία

Χάρολντ είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης και Μωντ η Αννα Παναγιωτοπούλου, στο νέο ανέβασμα του τρυφερού έργου που διηγείται την πιο αναπάντεχη ιστορία αγάπης. Το «Χάρολντ και Μωντ» παρουσιάζεται και πάλι σε αθηναϊκή σκηνή, στο Θέατρο Μουσούρη, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μια πλειάδα καλών ηθοποιών γύρω από το πρωταγωνιστικό ζευγάρι (Ερση Μαλικένζου, Γιάννης Δεγαΐτης, Τάκης Παπαματθαίου, Αννα Μονογιού, Ηλίας Γιαννάκης, Σπύρος Παππάς, Γιώργος Τσούρμας, Κατερίνα Δημάδη). Ως θεατρικό ζευγάρι, ο Χάρολντ και η Μωντ (στο έργο του Κόλιν Χίγκινς) είναι το σύμβολο της ανθρώπινης αγάπης, που παραβλέπει εμπόδια, διαφορά ηλικίας ή τρόπου ζωής. Μία ιστορία συγκινητική και ευαίσθητη, που δοξάζει το μεγαλείο της ψυχής.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Για τον Φραντς Λιστ

Φιλανθρωπική συναυλία με τίτλο «Franz Liszt – o συνθέτης της αγάπης και του έρωτα» διοργανώνει τη Δευτέρα, 14 του μηνός (ώρα 20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σωματείο Ελλήνων Φίλων του Ιδρύματος J. Carreras κατά της Λευχαιμίας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας υπογράφει ο μουσικολόγος Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ενα «δάσος» στη Σκουφά

Ο κορμός είναι το θέμα της εικοστής ατομικής έκθεσης του Γιώργου Κουβάκι με έργα της τελευταίας διετίας. Σαν ράχες παλαιών βιβλίων, οι «κορμοί» του Κουβάκι διαβάζονται και στο πλαίσιο της οικολογικής κρίσης. Περισσότερο, όμως, είναι ένα δάσος από χρώματα σε τολμηρούς συνδυασμούς, που παρασέρνουν τον νου και δημιουργούν αυθύπαρκτες καλλιτεχνικές εμπειρίες. Η έκθεση συνοδεύεται από την παρουσίαση της έκδοσης «Κορμός 1987-2010», με κείμενα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, και τα εγκαίνια γίνονται σήμερα στη 1 μ.μ. Εως 1 Μαρτίου (Σκουφά 4, Κολωνάκι)

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

– Διάλεξη τη Δευτέρα 14 του μηνός, (19.00) στην Αρχαιολογική Εταιρεία από τον καθηγητή Μιχ. Β. Κοσμόπουλο με θέμα «Υπό το σκήπτρον του Νέστορος. Οι ανασκαφές στην Ικλαινα και η ομηρική αρχαιολογία της Ιθάκης».

– «Η Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά (18ος – 19ος αι.), είναι το θέμα της έκθεσης που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 16 του μηνός (21.00) στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών (Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, Πλ. Κλαυθμώνος).

– «Το Μικρό Μυστικό της Ζωής» είναι η μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους που παρουσιάζεται στον «Εύμαρο» (Φωκίδος 26, Αμπελόκηποι) αύριο Κυριακή (11.30) και τις επόμενες έως 6/3.

– O φλαουτίστας Νίκος Χαλκιάς παρουσιάζει σήμερα στις 8.30μ. μ. έργα για piccolo φλάουτο στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός». Στο δεύτερο μέρος, η Εύα Κονδύλη παρουσιάζει μια διαδρομή από άριες μέχρι τραγούδια του Μεσοπολέμου.

– Εργα Ελλήνων συνθετών, με βιολί και πιάνο στο Athenaeum (Αδριανού 3, Πλάκα), σήμερα στις 8.30 μ. μ.

– H Φωτεινή Δάρρα εμφανίζεται την Τρίτη 15/2 (ώρα 20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε τραγούδια Χατζιδάκι, Κόουλ Πόρτερ, Δ. Παπαδημητρίου, Αντριου Λόιντ Γουέμπερ κ. ά. Εισιτήρια 14, 25, 35 και 50 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

Εσύ, ποια πλευρά θα διαλέξεις;

Δύο φωνές, τέσσερις ιστορίες, οκτώ πρόσωπα. Η μουσικοθεατρική παράσταση «2×4» των Παναγιώτη Μπρατάκου και Δημήτρη Μαλισσόβα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα (ώρα 21.30) στο «Αγγέλων Βήμα» (Σατωβριάνδου 36, τηλ. 210 5242211). Ιστορίες σχέσεων σε ένα μητροπολιτικό κέντρο, εντάσεις και συγκρούσεις ανάμεσα στα φύλα και τις γενεές. Σκηνοθεσία-κοστούμια: Δημ. Μαλισσόβας. Παίζουν η Ειρήνη Σταματίου και ο Παναγιώτης Μπρατάκος. Στο τραγούδι, η Αρτεμις Μπρατάκου. Στο πιάνο, ο Γιάννης Τσόλκας. Στην κιθάρα, ο Παντελής Πολίτης.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μεγάλη ορχήστρα

Η Συμφωνική του Λονδίνου -στο πόντιουμ ο Ντάνιελ Χάρντινγκ, στο πιάνο η Ελέν Γκριμό και στο βιολί η Ζανίν Γιάνσεν- θα παρουσιάσει στις 12 και 13 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 8.30 μ.μ.) εξαιρετικό πρόγραμμα. Ρίχαρντ Στράους («Δον Χουάν», «Τάδε έφη Ζαρατούστρα») και Ρόμπερτ Σούμαν (Κοντσέρτο για πιάνο), την πρώτη βραδιά, Ρίχαρντ Βάγκνερ («Ειδύλλιο του Ζίγκφριντ»), Ρίχαρντ Στράους («Θάνατος και Εξαΰλωση») και Γιοχάνες Μπραμς (Κοντσέρτο για βιολί) τη δεύτερη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Πάολο Παντόλφο

Αύριο, το μουσικό σύνολο του Πάολο Παντόλφο εμφανίζεται για μια μοναδική συναυλία στην κεντρική σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Στο κέντρο του προγράμματος βρίσκονται συνθέσεις για βιόλα ντα γκάμπα του γαλλικού μπαρόκ, οι οποίες αποδεικνύουν την εξαιρετική άνθηση της μουσικής για το όργανο αυτό στη Γαλλία του 17ου αιώνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από σουίτες του Μεσιέ ντε Σαιντ-Κολόμπ και του Μαρέν Μαραί.

Κυριακή, 13/2, 8.30 μ.μ. Συγγρού 107-109, τηλ.: 210-90.05.800

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Σώμα, ύλη και πνεύμα

Η έκθεση ζωγραφικής του Ηλία Καρρά (έως τις 26 Φεβρουαρίου στην «Αίθουσα Τέχνης Αθηνών», Γλύκωνος 4, Δεξαμενή) είναι μία σπουδή πάνω στη μνήμη και την επιθυμία. Το ανθρώπινο σώμα, η ζωή, το πνεύμα μέσα στη σάρκα, πρωταγωνιστούν κυριαρχικά, αλλά υπαινικτικά, σε χώρους κενούς αλλά «πλήρεις». Η πληρότητα επιτυγχάνεται με το χρώμα, κυρίως γήινο, χρώμα πηλού.

Σε αυτό το περιβάλλον, η ζωή αχνοφέγγει, ο άνθρωπος ή τα έμβια ξετυλίγουν τη μνήμη. Ο Ηλίας Καρράς (γεν. 1973), με μία εντελώς ιδιότυπη παραστατικότητα, παρουσιάζει νέα ζωγραφικά έργα τα οποία αφηγούνται ιστορίες. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με καθηγητές τη Ρένα Παπασπύρου και τον Μάριο Σπηλιόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή