Νέοι, ξένοι δημιουργοί εκθέτουν στην Αθήνα

Νέοι, ξένοι δημιουργοί εκθέτουν στην Αθήνα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κέντρο της Αθήνας, γωνία Επικούρου και Κορύνης, το κτίριο της γκαλερί AMP, στεγάζει από τον Νοέμβριο ένα νέο χώρο τέχνης που προωθεί τη δουλειά νέων, ξένων καλλιτεχνών. Προχθές, οι δύο γκαλερί εγκαινίασαν μαζί τις νέες τους εκθέσεις, προσφέροντας την ευκαιρία για μια διπλή γεύση σοβαρής σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας από το εξωτερικό. Η AMP παρουσιάζει την πρώτη ατομική του Ααρον Κινγκ, ο οποίος αναφέρεται στη λίστα του γνωστού Huffington Post με τους 10 πιο υποσχόμενους νέους καλλιτέχνες του 2011. Τα γλυπτά του διαθέτουν και χιούμορ, και μια περίεργη προσέγγιση της ύλης των πραγμάτων.

Η γκαλερί Helena Papadopou-los (sic) φιλοξενεί την ομαδική έκθεση «Pictures extra and other» (έως 16/4), που ερευνά τους χειρισμούς της φαινομενικά ευθείας απεικόνισης. Στο έργο της Πράιντ, πρωταγωνιστεί το ύφασμα, που αναλαμβάνει μόνο του να αφηγηθεί την ιστορία της κυρίας που το φοράει. Η Ερικα Μπάουμ παρουσιάζει έργα που προέρχονται από μια «ειδική αγάπη για τις λέξεις». Πρόκειται για φωτογραφίες που τραβήχθηκαν σε βιβλιοθήκες της Νέας Υόρκης και των γύρω περιοχών, όπου η έμφαση δίνεται στα ίχνη που αφήνουν οι χρήστες στις κάρτες καταλόγων των βιβλιοθηκών ή τους πίνακες περιεχομένων. Για την Κελμ, η μετωπική προσέγγιση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση της νεκρής φύσης, μόνο που στις φωτογραφίες της, εισβάλλουν σχεδόν πάντα ίχνη της ίδιας, συνήθως με τη μορφή επαναλαμβανόμενων διακοσμητικών μοτίβων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή