Σε πρωτο πλανο…

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Τον Σεπτέμβριο του 2011 συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από τον θάνατο του ποιητή Γιώργου Σεφέρη. Σαν μια πρώτη υπόμνηση, σαν μια θύμηση του νομπελίστα ποιητή, το περιοδικό Το Δέντρο κυκλοφόρησε ένα αφιερωματικό τεύχος για την ποίηση του Γ. Σεφέρη. Η είδηση δεν είναι αυτή, αλλά ότι το περιοδικό συνοδεύεται από ένα cd στο οποίο ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος διαβάζει στίχους του Γιώργου Σεφέρη. Είναι όντως έκπληξη…

…Νέα πρόσωπα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, πριν από λίγες μέρες. Πρόεδρος, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, αντιπρόεδρος ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, Ν. Καλογεράς, και μέλη η δικηγόρος Βικ. Ευθυμιάδου, η εικαστικός Ρένα Παπασπύρου, ο αρχιτέκτονας-καθηγητής Τάσος Μπίρης, ο ζωγράφος-καθηγητής Χρόνης Μπότσογλου, ο γλύπτης Μιχάλης Παπαδάκης, ο αναπληρωτής καθηγητής Κων. Παπαγεωργίου και το επιχειρηματικό στέλεχος Σοφία Στάικου.

…Αυξάνονται και πληθύνονται οι διαμαρτυρίες για τη διακοπή λειτουργίας του Αμφι-Θεάτρου του Σπύρου Ευαγγελάτου. Ανάμεσά τους κείμενο διαμαρτυρίας έχουν υπογράψει και όλα τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου έχει διδάξει ο Σπύρος Ευαγγελάτος, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Τμήματος, καθηγητή Νάσο Βαγενά. Ομως και οι τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού.

…Εχει πολλούς και φανατικούς αναγνώστες και στην Ελλάδα. Τα βιβλία του γνωρίζουν πολλές εκδόσεις, εισπράττουν κριτικές, τον κυνηγούν για συνεντεύξεις. Ο λόγος για τον Αμερικανό συγγραφέα Φίλιπ Ροθ. Ομως, η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης απέδειξε ότι βραβεύονται και οι μεταφραστές των βιβλίων του. Η Αθηνά Δημητριάδου, από τις πιο διακεκριμένες και κατηρτισμένες μεταφράστριες λογοτεχνίας, βραβεύτηκε από την επιτροπή του ΥΠΠΟΤ για τη μετάφραση του βιβλίου του Φίλιπ Ροθ «Αγανάκτηση» (εκδ. Πόλις).

…Σημειώστε την ημερομηνία 31 Μαρτίου. Για τους φίλους της μουσικής, θα είναι η ευκαιρία να απολαύσουν μία ωραία συναυλία στην Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», όπου καλεσμένοι είναι η διάσημη σοπράνο Μπάρμπαρα Χέντρικς και ο μαέστρος, συνθέτης και σολίστ τρομπονιού Κρίστιαν Λίντμπεργκ (τον οποίον έχουμε απολαύσει και πάλι στον «Παρνασσό»). Τους δύο μουσικούς συνδέει μια βαθιά φιλία, το πάθος τους για τη μουσική και η αγάπη τους για την Ελλάδα, γι’ αυτό και δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση του Μουσικού Τμήματος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» να συμπράξουν σε μία μοναδική συναυλία. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 50 έως 20 ευρώ (φοιτητικά 15 ευρώ).

…Η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει ακρόαση στις 5 Απριλίου 2011 για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών (σύμβαση έργου ή σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου) της ορχήστρας στη θέση του «Κλαρινέτο κορυφαίος Β΄ (με υποχρέωση μπάσο κλαρινέτο, κουαρτίνο) στην αίθουσα δοκιμών της Ορχήστρας (Αρχιμήδους 16, Καλλιθέα). Πληροφορίες, Πανεπιστημίου 39, τηλ. 210 3711 330).

…Το «Σλουθ» φαίνεται ότι τους «έδεσε». Ετσι, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης δοκιμάζουν τη συνέχεια της πορείας τους και με την καλοκαιρινή τους παραγωγή που θα είναι η παράσταση «Οθέλλος» του Σαίξπηρ. Μαζί τους θα εμφανιστεί, στο ρόλο της Δυσδαιμόνας, η Σμαράγδα Καρύδη. Η πρεμιέρα του «Οθέλλου» θα γίνει στις 20 Ιουνίου 2011 στην Αθήνα…

…Η ικανότητά του στη δημιουργία ιστοριών τρόμου είναι ασύγκριτη και έχει κάνει τον Στίβεν Κινγκ έναν από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς στον κόσμο. Στο επόμενο βιβλίο του, ο Κινγκ ασχολείται με ένα πραγματικό θρίλερ, την υπόθεση της δολοφονίας του Τζον Κένεντι. Το βιβλίο που έχει τον τίτλο «11.22.63», την ημερομηνία της δολοφονίας του Αμερικανού προέδρου, παρακολουθεί τις απελπισμένες προσπάθειες ενός δασκάλου να αποτρέψει τη δολοφονία. Η ιστορία του «11.22.63» που θα κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου, θα ξεδιπλώνεται σε χίλιες σελίδες!…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή