ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΤΖΕΝΤΑ

– Την Ειρήνη του Αριστοφάνη ανεβάζει η Θεατρική Διαδρομή σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, απόψε και αύριο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (9 μ.μ.).

– Τραγούδια και ορχηστρικά του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ερμηνεύουν η Ελλη Πασπαλά και ο ίδιος ο συνθέτης, πλαισιωμένοι από την Ορχήστρα του Δρόμου στο προαύλιο του θεάτρου Μπάντμιντον (9.30 μ.μ.).

– Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Επιστρέφοντας στο παρελθόν, αναδιαμορφώνοντας το παρόν: Η πρόσληψη της ελληνικής αρχαιότητας στη μουσική από τον 19ο αιώνα έως σήμερα», πραγματοποιείται από σήμερα ώς την Κυριακή στο Ιδρυμα Κακογιάννης (από τις 9 π.μ.).

– Η καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις 8 μ.μ. στο θέατρο Ολύμπια με ελεύθερη είσοδο.

– Οι Editors, Cake, Stranglers, Παύλος Παυλίδης και Vassilikos είναι ανάμεσα στα ονόματα που εμφανίζονται απόψε στο Terra Vibe Park, στη Μαλακάσα, στο πλαίσιο του Rockwave Festival 2011.

– Ο Νίκος Πορτοκάλογλου παρουσιάζει εναλλακτικές εκδοχές των τραγουδιών του σε ένα αντίστροφο ρεμίξ, με τη συνοδεία ακουστικής κιθάρας, βιολιού, μπουζουκιού και ούτι, στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

– Τον Αμλετ του Σαίξπηρ με τον Αιμίλιο Χειλάκη στον ομώνυμο ρόλο και σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη ανεβάζει η Εταιρεία 5η Εποχή στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη (9.30 μ.μ.).