Θησαυροί μιας άλλης Ελλάδας στην ΤV

Θησαυροί μιας άλλης Ελλάδας στην ΤV

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια λιγότερο καταθλιπτική όψη της Ελλάδας, η οποία δεν βρίσκεται στο προσκήνιο μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης και των συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας, μας παρουσιάζουν αύριο οι «Ανταποκριτές» με την Οντίν Λιναρδάτου (Σάββατο, ΝΕΤ, 17.00). Η αφιερωμένη στην αρχαιολογία και την Τέχνη εκπομπή που ετοίμασαν μας ταξιδεύει στη Ρωσία, μέσω ενός ρεπορτάζ του Δημήτρη Λιάτσου, για τις ανασκαφές που έφεραν στο φως τα ερείπια μιας ελληνικής πόλης, του 5ου αιώνα π. Χ. Ο Λάμπης Τσιριγωτάκης, μας μεταφέρει από τη βρετανική πρωτεύουσα τις εικόνες δύο μοναδικών εκθέσεων: Η μία έχει τίτλο «Από τον Ηρακλή στον Μέγα Αλέξανδρο» και περιλαμβάνει ευρήματα από τις ανασκαφές στη Μακεδονία και η δεύτερη παρουσιάζεται στο Βρετανικό Μουσείο, με τίτλο «Οι θησαυροί του Αφγανιστάν», που χρονολογούνται από την ελληνιστική περίοδο. Ακόμη, η Θωμαΐς Παπαϊωάννου μας ξεναγεί στο δημαρχείο του Παρισιού, στο οποίο μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα εκτίθενται μερικά από τα πιο σημαντικά έργα των ιμπρεσιονιστών, του Ντεγκά, του Μονέ και του Ρενουάρ.

Σε απευθείας σύνδεση με το Παναθηναϊκό Στάδιο, η ΕΤ1 (και το website www. ert. gr) θα καλύψει τη Δευτέρα 4/7 στις 21.00, την Τελετή Λήξης των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011. Στο πλαίσιο της τελετής θα πραγματοποιηθούν το Σβήσιμο της Φλόγας της Ελπίδας, η παράδοση της διοργάνωσης των Παγκόσμιων Αγώνων στην επόμενη Οργανωτική Επιτροπή της Κορέας, καθώς και πολλά μουσικοχορευτικά δρώμενα. Στο καλλιτεχνικό μέρος της τελετής θα εμφανιστούν οι Σταμάτης Κραουνάκης, Αλκηστις Πρωτοψάλτη, Γλυκερία, Γιώτα Νέγκα, Νατάσσα Μποφίλιου, ΟΝΙRΑΜΑ, Ελεονώρα Ζουγανέλη, μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, ο μουσικοχορευτικός σύλλογος Ερωτόκριτος κ. ά. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Μιχάλης Νταής και την οργάνωση παραγωγής, ο Θοδωρής Σ. Καβαδάς. Στην περιγραφή και τον σχολιασμό θα είναι και πάλι ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου και η Μαρία Κοζάκου.

«Εlatte» για πρωινό στον ΑΝΤ1, καλούν τους τηλεθεατές από τη Δευτέρα, η Νάντια Μπουλέ και ο Θανάσης Πάτρας, μέσα από το νέο ομότιτλο μαγκαζίνο, που θα παρακολουθεί την επικαιρότητα και τις εξελίξεις το πρώτο δίωρο, ενώ μετά θα κινείται σε πιο χαλαρό, τέτοιο που να ταιριάζει στην εποχή, ρυθμό. Οι δυο τους θα πάρουν τη σκυτάλη από τους Γ. Παπαδάκη – «Καλημέρα Ελλάδα», και Γ. Καραμέρο, Σπ. Χαριτάτο – «10 με 1», που κατεβάζουν αυλαία σήμερα. Ακόμη, τις εκπομπές τους ολοκληρώνουν οι Ελένη Μενεγάκη – «Καφές με την Ελένη» (Alpha) και Ελεονώρα Μελέτη – «Πρωινή μελέτη» (Star). Αυλαία για φέτος κατεβάζει σήμερα και η Μαρί Κυριακού, η οποία, παράλληλα, εγκαινιάζει μια τηλεφωνική γραμμή «Με αγάπη», τα έσοδα από την οποία θα διατίθενται σε Ιδρύματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή