Ξεκινά το τριήμερο Rockwave festival στο Terra Vibe

Ξεκινά το τριήμερο Rockwave festival στο Terra Vibe

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ. Το παλιρροϊκό κύμα της ροκ ορθώνεται ψηλότερα από τους κυματοθραύστες της οικονομικής στενότητας και πέφτει στη Μαλακάσα. Το διαχρονικότερο και δημοφιλέστερο αθηναϊκό φεστιβάλ ροκ μουσικής, το Rockwave, ξεκινά απόψε. Για τρεις μέρες πλήθος κόσμου αναμένεται να βρεθεί για άλλη μία φορά στο Terra Vibe και να δονηθεί υπό τους ήχους μιας ευρείας γκάμας μουσικών σχημάτων για όλα τα γούστα. Η αποψινή πρώτη μέρα έχει ένα indie χρώμα και headliners βρίσκουμε τους Editors με καινούργιο δίσκο στα σκαριά. Το βρετανικό group με κάτι να θυμίζει από Joy Division και Echo and the Bunnymen στη σύντομη μέχρι στιγμής μουσική τους πορεία, έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω τα βλέμματα. Μαζί τους εμφανίζονται οι Cake, έπειτα από έξι χρόνια απουσίας, και οι Stranglers με τον δικό τους, μικρό μέχρι στιγμής, punk ήχο. Την πρώτη μέρα ολοκληρώνουν ο frontman των Madrugada, που πλέον περιοδεύει μόνος του, γεγονός που συνηθίζεται από κάθε συγκρότημα αφού κάνει τον κύκλο του, και οι δικοί μας Παύλος Παυλίδης με τους B-Movies και Vassilikos και τα vintage τραγούδια του.

Η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, Σάββατο 2 Ιουλίου, έχει ελληνική χροιά και στην κορυφή της βρίσκεται η αειθαλής περσόνα της ελληνικής ροκ σκηνής, Γιάννης Αγγελάκας. Το «Γιάννης Αγγελάκας 3» που αποτελείται από τον ίδιο στο τραγούδι, τον Ντίνο Σαδίκη στον μπαγλαμά, και τον Αρη Αραμπατζή στην κιθάρα, θα κλείσουν τη βραδιά με μια αναδρομή σε ελληνικές μουσικές με μίνιμαλ, μα ηχηρές συνθέσεις. Την ίδια μέρα ο Αγγελάκας θα εμφανιστεί και με το πολυμελές του γκρουπ, τους Λύκους, όπου μαζί με τον Βελιώτη στο τσέλο περιμένουμε πιο περίτεχνες ενορχηστρώσεις, όπως εκείνες τις ταξιδιάρικες διασκευές στους Τρύπες που μας έχει συνηθίσει. Την ίδια μέρα η κρητική παράδοση έχει την τιμητική της. Ο Ψαραντώνης με τη λύρα του και ο γιος του Ψαρογιώργης με το λαούτο του, θα ορίσουν ο καθένας ένα μονοπάτι σε παραδόσεις.

Τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ η Κυριακή 3 Ιουλίου, με τους εκρηκτικούς Prodigy να είναι ο μεγάλος πόλος έλξης, ειδικά μετά τις συναυλίες τους τον περασμένο Σεπτέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου το big beat δόνησε για τα καλά όσους παρευρέθησαν και έκανε τους υπόλοιπους να ζηλεύουν από τα λεγόμενα των πρώτων. Οι ιδιαίτερα αγαπητοί εντός των συνόρων μας και τακτικοί πελάτες των ελληνικών μουσικών σκηνών Gogol Bordelo έρχονται για άλλη μία φορά να μας χορέψουν με την gypsy punk τους, ενώ οι σκληροπυρηνικοί Kyuss, μεγάλοι διδάξαντες της stoner, επιστρέφουν με σχεδόν πλήρη επανασύνδεση. Κάθε μέρα του Rockwave πλαισιώνουν διάφοροι καλλιτέχνες, αναζητήστε τους στα myspace τους ή στο youtube, είναι ενδιαφέροντες.

Συμβουλές

Το rockwave συμβαίνει στο Terra Vibe, στο 37ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Λαμίας. Η τοποθεσία, αν και όμορφη, καθώς βρίσκεσαι μέσα στη φύση, ανάμεσα στα δέντρα με τον νυχτερινό ουρανό να σε σκεπάζει, προκαλεί γκρίνιες για την καταλληλότητά της να φιλοξενεί πολύ κόσμο. Οπότε να έχετε τον νου σας όσοι θελήσετε να επισκεφτείτε το φεστιβάλ, στην κίνηση που πιθανώς να αντιμετωπίσετε στα διόδια και στο παρκάρισμα, που πολλές φορές απαιτεί πολύ περπάτημα. Καλό είναι να έχετε μαζί σας καπέλο και αντηλιακό όσοι πάτε από νωρίς και, ασφαλώς, ένα μπουκαλάκι νερό, γιατί έχει συμβεί στα κιόσκια η ουρά να είναι τόση που πρέπει να χάσεις μισή συναυλία για να ξεδιψάσεις. Τέλος, να έχετε υπομονή κατά την έξοδο στο μποτιλιάρισμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή