Νέα τεχνολογία για έργα τέχνης από την ΙΒΜ

Νέα τεχνολογία για έργα τέχνης από την ΙΒΜ

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. Το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης και η ΙΒΜ ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με την υιοθέτηση ενός νέου δικτύου ασύρματων αισθητήρων (Low-Power Mot) που είναι ικανό να διατηρεί τα έργα τέχνης σε ιδανικό περιβάλλον.

Η νέα τεχνολογία εγκαταστάθηκε πρόσφατα και στη διάρκεια αυτής της περιόδου δοκιμάζεται στο μουσείο και τους κήπους του «The Cloisters», της πτέρυγας του Μητροπολιτικού που είναι αφιερωμένο στην τέχνη και την αρχιτεκτονική της μεσαιωνικής Ευρώπης. Το Cloisters περιλαμβάνει συλλογή 3.000 έργων τέχνης, τα περισσότερα της περιόδου ανάμεσα στον 12ο και τον 15ο αιώνα. «Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε σημαντικό εργαλείο για μας στη διαρκή προσπάθειά μας να επιτύχουμε τις ιδανικότερες περιβαλλοντικές συνθήκες για τα έργα τέχνης», δήλωσε ο Πάολο Ντιονίζι Βίτσι εκ μέρους του Τμήματος Επιστημονικών Ερευνών του αμερικανικού μουσείου. Η νέα τεχνολογία προσφέρει λεπτομερή εικόνα του περιβάλλοντος σε πραγματικό χρόνο και σταδιακά θα υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής των αντιδράσεων των έργων τέχνης στις μεταβολές του περιβάλλοντος.

Δημιουργείται έτσι η δυνατότητα ενός «υπερευαίσθητου περιβάλλοντος» που θα ενημερώνει για τις αντιδράσεις των έργων τέχνης, τις οποίες θα σταθμίζουν άμεσα οι συντηρητές, οι επιμελητές και οι λοιποί ειδικοί. Η τεχνολογία μελλοντικά θα επεκταθεί στο σύνολο των συλλογών του Μητροπολιτικού Μουσείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή