Προ-βολες

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα λυσσασμένο κοινό να παραληρεί υπό το δυνατό big beat των Prodigy είναι η στιγμή, η εικόνα που θα χαρακτηρίζει το φετινό Rockwave Festival. Η βρετανική μπάντα, απόλυτη κυρίαρχος του φεστιβάλ, δόνησε την ατμόσφαιρα και ένας κόσμος παραδόθηκε στις διαθέσεις της με έναν παγανιστικό χορό και μπουγέλο, crowdsurfing, καπνογόνα…

Λίγο νωρίτερα οι ξεσηκωτικοί Gogol Bordello είχαν χτίσει το δικό τους πολυεθνικό πανηγύρι με τους τσιγγάνικους ρυθμούς τους. Και ακόμη πιο πριν, στον ήλιο του απογεύματος, οι Kyuss, με σκληρούς θορύβους ξεσήκωσαν το πλήθος. Η τρίτη ημέρα του φεστιβάλ, Κυριακή 3 Ιουλίου, ήταν η πιο επιτυχημένη και η μόνη που μάζεψε κόσμο (και ενδεχομένως γκρίνιες για την καταλληλότητα του χώρου Terra Vibe, στη Μαλακάσα, να φιλοξενεί τόσο κόσμο).

Τις άλλες δύο ημέρες, Παρασκευή και Σάββατο, ο συναυλιακός χώρος ήταν σχεδόν άδειος. Οι Editors, headliners της πρώτης μέρας, και το πρόγραμμα του Γιάννη Αγγελάκα, που είχε την τιμητική του τη δεύτερη μέρα, δεν μάζεψαν κόσμο και δεν θυμάμαι να έχω δει τον χώρο του Rockwave ποτέ ξανά τόσο άδειο. Οπως και να ‘χει, οι καλλιτέχνες προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Οι Εditors μάζεψαν ένα ζεστό χειροκρότημα για τις dark indie μελωδίες τους, ενώ οι Cake για άλλη μία φορά αναλώθηκαν σε διασκευές.

Το Σάββατο η alltogethernow, εταιρεία μουσικών δρώμενων του Αγγελάκα, ανέλαβε ένα ταξίδι σε ελληνικές μουσικές παραδόσεις, με επίτιμο καλεσμένο τον Ψαραντώνη που ο Αγγελάκας τον καλησπέρισε «γεια σου Δάσκαλε». Η λύρα του κρητικού Δάσκαλου έτυχε ζεστής υποδοχής και ένα φεστιβάλ σηκώθηκε για να χορέψει πεντοζάλη. Το βράδυ έκλεισε η ζεστή φωνή του Αγγελάκα με ενορχηστρώσεις τόσο λιτές μα και περίτεχνες την ίδια στιγμή που ο κόσμος του φώναζε «ω, είναι ωραία στον παράδεισο!» νοσταλγώντας την «τρύπες» εποχή.

Ομως, το πρόγραμμα του Αγγελάκα και της alltogethernow, όσο ωραίο κι αν ήταν, δεν δικαιολόγησε συρροή κόσμου. Είναι δρώμενα που τα βλέπεις συχνά στο κέντρο της Αθήνας. «Αφού τον βλέπω κάθε χρόνο στην Πετρούπολη ή στο Βύρωνα, γιατί να τρέχω ώς εκεί;», μου είπε ένας φίλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή