H Amazon σε ηγεμονική θέση στην αγορά βιβλίου στη Βρετανία

H Amazon σε ηγεμονική θέση στην αγορά βιβλίου στη Βρετανία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΟΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ. Η Αmazon εξαγόρασε χθες τη βρετανική αντίζηλό της, την The Book Depository, τη γρηγορότερα αναπτυσσόμενη εταιρεία πώλησης βιβλίου στην Ευρώπη, σε μια κίνηση η οποία αναμένεται από τους ειδικούς να αυξήσει τη δύναμη και τον έλεγχο της εταιρείας στη διαδικτυακή αγορά βιβλίου στη Μεγάλη Βρετανία.

Με αποστολές σε πάνω από 100 χώρες, η Book Depository είχε λειτουργικό κέρδος 2,3 εκατ. στερλίνες σε ύψος πωλήσεων αξίας 69 εκατ. στερλινών το 2010. Ο τζίρος στη διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους διπλασιάστηκε και το ένα τέταρτο των πωλήσεων έγινε σε πελάτες με διεύθυνση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2004 από τον Ιρλανδό επιχειρηματία Αντριου Κρόφορντ με στόχο να έχει στη διάθεσή της 6 εκατομμύρια τίτλους βιβλίων όλων των κατηγοριών. Με αυτήν την εξαγορά υπολογίζεται ότι η Amazon κατέχει πλέον γύρω στο 70% των βρετανικών πωλήσεων βιβλίου στη Βρετανία, γεγονός που ανησυχεί ορισμένους. Ο Neill Denny, εκδότης του περιοδικού Bookseller, προειδοποιεί ότι «η συγκέντρωση δύναμης από την Amazon θα έπρεπε να ανησυχεί την εκδοτική βιομηχανία, ενώ στο Twitter εκφράζεται φόβος για αύξηση των τιμών και το τέλος της δωρεάν αποστολής, σε μια εποχή που η εικόνα του βιβλίου μεταλλάσσεται και ταλαντεύεται προς την ψηφιακή τεχνολογία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή