«Κόκκινη» κάρτα ΕΣΡ σε κανάλι της Δράμας

«Κόκκινη» κάρτα ΕΣΡ σε κανάλι της Δράμας

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα πρόστιμα, συνολικού ύψους 91.000 ευρώ, επέβαλε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, που επίσης αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας ενός ακόμη καναλιού της περιφέρειας, επειδή ανάμεσα σε άλλα δεν είχε αποπληρώσει πρόστιμα που του είχαν επιβληθεί από το 2004 και εντεύθεν. Πρόκειται για το DCI Δράμας, που δεν είχε τακτοποιήσει επτά χρηματικά πρόστιμα, που του είχαν επιβληθεί από το 2004 έως και το 2011, που επιπλέον δεν είχε αποστείλει στη ραδιοτηλεοπτική αρχή στοιχεία του Π. Δ. 310/96 (μετοχολόγιο κ. ά.), ούτε άλλα στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία του. Η απόφαση εξεδόθη κατά πλειοψηφία, καθώς τα μέλη Κ. Τσουράκης και Γ. Στεφανάκης πρότειναν πρόστιμο 30.000 ευρώ. Ομόφωνα, ποσό 20.000 ευρώ θα δώσει το Star για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση σχολής δημοσιογραφίας από το κεντρικό δελτίο, αλλά και για παράβαση των διατάξεων περί προστασίας των ανηλίκων από το κεντρικό δελτίο της 3/3/11. Με 15.000 ευρώ χρεώθηκε από την πλειοψηφία ο ΑΝΤ1 για εσφαλμένη σήμανση κατά την προβολή της βίαιης περιπέτειας «Τροπική καταιγίδα». Ομόφωνα, πρόστιμο 20.000 ευρώ επεβλήθη στο Κανάλι Δράμας για παράλειψη υποβολής εκζητηθείσης ροής προγράμματος. Κατά ομοφωνία από 15.000 ευρώ θα δώσουν το Δίκτυο Σερρών για άνευ αδείας, αλλά και καθ’ υπέρβαση του νομίμου ορίου, δικτύωση με το Mad και το High TV Αττικής για υποβάθμιση ποιότητας και μετάδοση προγράμματος χωρίς την προσήκουσα σήμανση. Από 3.000 ευρώ θα δώσουν οι ραδιοσταθμοί Αλφα Σκάι Μαγνησίας και Σκιάθος 96,4 FM επειδή δεν απέστειλαν τα στοιχεία που υποδεικνύουν τη συχνότητα και τη θέση εκπομπής. Ακόμη, σύσταση επεβλήθη στον Life FM Ξάνθης για σύγχυση κοινού και μετάδοση ανακριβών πληροφοριών.

Τέλος εποχής για τη μακροβιότερη πρωινή εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης «Καλημέρα Ελλάδα», η οποία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του ΑΝΤ1, έπειτα από δύο δεκαετίες γεμάτες επιτυχίες και διακρίσεις, ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Από τη νέα σεζόν, ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος παραμένει στον σταθμό, θα παρουσιάζει μια ολοκαίνουργια εκπομπή το πρωί, που θα έχει την προσωπική του σφραγίδα, της οποίας ούτε ο τίτλος ούτε η διάρκεια δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Βάσει των στοιχείων τηλεθέασης της Nielsen, που επεξεργάστηκε το κανάλι, στη φετινή 20ή του σεζόν, το «Καλημέρα Ελλάδα» τερμάτισε για μια άλλη φορά πρώτο στην ζώνη του, και μάλιστα αυξάνοντας το μερίδιό του σε σύγκριση με πέρυσι. Το «Καλημέρα Ελλάδα» με μέσο όρο στο σύνολο το 23,8% (και 16,4% στο κοινό 15-44 ετών), επικράτησε των υπολοίπων ενημερωτικών εκπομπών των αντιπάλων καναλιών, ενώ ήταν η πρώτη επιλογή των ανδρών κάθε ηλικίας, με μέσο όρο στο α΄ μέρος της σεζόν έως τον Δεκέμβριο το 13,8%, ενώ στη συνέχεια, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, άγγιξε το 17,9%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή