Γκρίζες ζώνες για γνωστούς Γάλλους κινηματογραφιστές

Γκρίζες ζώνες για γνωστούς Γάλλους κινηματογραφιστές

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίζηλος **

ΕΡΩΤΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ

Σκηνοθεσία: Αλέν Κορνό

Ερμηνεία: Λουντιβίν Σανιέ, Κριστίν Σκοτ Τόμας, Γκιγιόμ Μαρκέ, Ζεράρ Λαρός.

ΚΡΙΤΙΚΗ. Γαλλική είναι και η δεύτερη αξιόλογη πρεμιέρα της εβδομάδας, η «Αντίζηλος», το κύκνειο άσμα του Αλεν Κορνό («Ολα τα πρωινά του κόσμου», «Ο σκληρός νόμος του επιθεωρητή Φερό»). Πρόκειται για ένα θρίλερ με κεντρικά πρόσωπα δύο γυναίκες, που, αν κρίνουμε από την εισαγωγική σκηνή της ταινίας, συνδέονται με υπολανθάνουσα ερωτική σχέση. Ο Κορνό επιχειρεί να κινηθεί σε μια γκρίζα ζώνη, όπου έρωτας είναι πρωτίστως μια σχέση εξουσίας, απεδείχθη όμως αρκετά κουρασμένος για να απογειώσει ένα σενάριο που δεν στερείται ανατροπών.

Η νεαρή Ιζαμπέλ είναι στέλεχος σε μια πολυεθνική εταιρεία στην οποία τον πρώτο λόγο έχει η αδίστακτη και ενίοτε αινιγματική Κριστίν. Η Ιζαμπέλ θα συνδεθεί ερωτικά με τον φίλο της Κριστίν προκαλώντας την αντίδρασή της. Η Κριστίν ταπεινώνει δημοσίως την αντίζηλό της, η οποία στη συνέχεια σχεδιάζει μεθοδικά την εκδίκησή της.

Ο Κορνό διεκπεραιώνει με επαγγελματισμό της σκηνοθεσία θυμίζοντάς μας λιγάκι την αξεπέραστη «Τελετή» του Κλοντ Σαμπρόλ.

Επίσης

«Η πριγκίπισσα του Μονπεσιέ» (**). Δράμα εποχής από τον Γάλλο Μπερτράν Ταβερνιέ, ο οποίος επιστρέφει στο παρελθόν σε μια άλλη γκρίζα ζώνη που αφορά την Ιστορία. Η Γαλλία του 1562 περιγράφεται με σκοτεινά χρώματα, καθώς κλιμακώνονται οι σφαγές μεταξύ καθολικών και ουγενότων. Σε αυτό το ιστορικό φόντο τοποθετείται η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας αριστοκρατικής καταγωγής που αναγκάστηκε να παντρευτεί από συνοικέσιο. Η Μαρί ντε Μεζιέρ (Μελανί Τιερί) είναι ερωτευμένη με τον επίσης αριστοκράτη Ανρί ντε Γκιζ (Γκασπάρ Ουλιέ), όμως ο πατέρας της την παντρεύει με το ζόρι με τον νεαρό πρίγκιπα του Μονπενσιέ (Γκρεγκουάρ Λεπρίνς – Ρινγκέ).

Ο Ταβερνιέ κερδίζει τον θεατή στις λίγες ρεαλιστικές στιγμές της ταινίας του. Σε γενικές γραμμές η «Πριγκίπισσα του Μονπενσιέ» είναι ένα φλύαρο έργο που θυμίζει πιλότο σοβαρής τηλεοπτικής σειράς. Το σενάριο βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Μαντάμ ντε λα Φαγιέτ.

«Ο κος Πόπερ και οι πιγκουίνοι του» (**). Οικογενειακή κωμωδία βασισμένη στο κλασικό παιδικό βιβλίο των Ρίτσαρντ και Φλόρενς Ατγουοτερ. Ενας πολυάσχολος Νεοϋορκέζος, στέλεχος μιας εταιρείας, κληρονομεί 6 πιγκουίνους τους οποίους αναγκάζεται να κρατήσει στο διαμέρισμά του. Αυτό απαιτούν τα παιδιά του. Η περιπέτεια την οποία θα ζήσει στη συνέχεια αλλάζει τη ζωή του. Με τον Τζιμ Κάρεϊ. Η σκηνοθεσία είναι του Μαρκ Γουότερς. Προβάλλεται και η χολιγουντιανή κομεντί «Φιλενάδες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή