Η ωραία και ο γκαντέμης…

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μαύρος γάτος του έρωτα ***

ΚΟΜΕΝΤΙ

Σκηνοθεσία: Νίκολας Κις

Ερμηνεία: Φρανσουά Ξαβιέ Ντεμεζόν, Βιρζινί Εφιρά, Αρμέλ Ντετς, Ραφαέλ Περσονάζ.

ΚΡΙΤΙΚΗ. Κοινότοπα επαναλαμβάνουμε πως εδώ και χρόνια οι Γάλλοι κερδίζουν κατά κράτος τους Αμερικανούς στην κατηγορία της ρομαντικής κομεντί – είδος που γνώρισε μεγάλες δόξες κατά το παρελθόν στο Χόλιγουντ. Η πιο απρόβλεπτη ταινία των τελευταίων εβδομάδων στα θερινά σινεμά της πόλης ήταν το γλυκόπικρο γαλλικό «Πες μου τ’ όνομά σου». Με λιγότερη πίκρα, αλλά με παρόμοια ζωντάνια και ευρηματικότητα κάνει πρεμιέρα σήμερα και ο «Μαύρος γάτος του έρωτα» – «Η ευκαιρία της ζωής μου» κατά τον πρωτότυπο γαλλικό τίτλο «La chance de ma vie». Πρόκειται για μια σπιρτόζικη κωμωδία γύρω από το δίπολο τύχη – ατυχία και για τις συμπτώσεις που θα καθορίσουν τελικά τη μοίρα δύο ερωτευμένων ανθρώπων. Ο έρωτας είναι δεδομένος εξ αρχής, το ζητούμενο σε αυτήν την ιστορία είναι ο καταλύτης που θα διατηρήσει τη χημεία της ερωτικής σχέσης. Το ψέμα και η αλήθεια εδώ έχουν λόγο.

Ο Ζιλιέν επαγγελματικά είναι ένας επιτυχημένος σύμβουλος γάμων, όμως, αν δει κανείς το χρονικό της ερωτικής του ζωής, θα ανακαλύψει ένα ολοζώντανο παράδειγμα γρουσουζιάς. Από μικρός είχε μια άνεση στο να πλησιάζει κοπέλες και να δημιουργεί μαζί τους σχέσεις, που όμως δεν διαρκούσαν πάνω από μια – δυο εβδομάδες. Οποιο θηλυκό έπεφτε στην αγκαλιά του καταλάβαινε τι θα πει ατυχία. Ηταν απίστευτα τα όσα πέρασαν μια ντουζίνα γυναίκες που ερωτεύτηκαν τον γρουσούζη. Κινδύνευσε η σωματική τους ακεραιότητα ή και ζωή τους, καταστράφηκε ολοκληρωτικά η καριέρα τους, διαλύθηκαν φιλίες χρόνων, κόντεψε να τους πλακώσει η στέγη του σπιτιού τους…

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Στο παρόν άλλο ένα παιχνίδι της τύχης αρχίζει όταν ο Ζιλιέν συναντά την Τζοάνα, μια επιτυχημένη σχεδιάστρια σε έναν πασίγνωστο οίκο ντιζάιν, η οποία οραματίζεται τις καμπύλες του αυτοκινήτου του μέλλοντος. Η Τζοάνα, η οποία είναι παντρεμένη με έναν άντρα που ενδιαφέρεται περισσότερο για την οθόνη αφής του κινητού του παρά για τα φανερά και τα κρυφά της κάλλη, προσφεύγει στον Ζιλιέν για να σώσει τον γάμο της. Η Τζοάνα και ο Ζυλιέν δημιουργούν μια σχέση χωρίς δεσμεύσεις. Σύντομα έρχεται ο έρωτας, αλλά και ένα μπαράζ κακοτυχίας για την άμοιρη γυναίκα.

Ο σκηνοθέτης Νίκολας Κις φτιάχνει ένα απολαυστικό χαρμάνι πλέκοντας απίθανες καταστάσεις σε έναν καμβά που αφορά τις δυσκολίες της ανθρώπινης επαφής και του αληθινού έρωτα στην κρίσιμη ηλικία των τριάντα και κάτι. Υπονομεύει διαρκώς το γλυκανάλατο άρλεκιν με χιούμορ, ευαισθησία και φινέτσα. Το βλέμμα του πέφτει με συμπάθεια και αγάπη στους ανθρώπους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή