ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αντζελίνα Τζολί – Σάρα Τζ. Πάρκερ, οι ακριβοπληρωμένες

ΛΙΣΤΑ. Κανείς δεν ξέρει αν η Αντζελίνα Τζολί είναι χαρούμενη που μοιράστηκε την κορυφή με τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ στη λίστα του περιοδικού Forbes για τις πιο ακριβοπληρωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Σημασία έχει ότι μέσα σε μια χρονιά, έγιναν πλουσιότερες κατά 30 εκατομμύρια δολάρια…

Η Αντζελίνα Τζολί χρωστάει το υψηλό κασέ της στις εισπράξεις στο ταμείο με τα φιλμ «Salt» και «The tourist». Οσο για τα έσοδα της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, προέρχονται από τις επαναλήψεις της τηλεοπτικής σειράς Sex and the City, όπως και στη δεύτερη κινηματογραφική εκδοχή. Το Forbes κατέληξε στη συγκεκριμένη λίστα έχοντας μιλήσει με παραγωγούς, ατζέντηδες και παράγοντες του Χόλιγουντ. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, εκτός από το Sex and the City, στο οποίο πρωταγωνιστεί αλλά υπογράφει και την παραγωγή, συγκέντρωσε και 18 εκατ. δολάρια από τις προσωπικές της σειρές μόδας και ομορφιάς.

Δεν είναι τυχαίο ότι την περασμένη χρονιά ήταν στην πέμπτη θέση (με $25 εκατ.) και τώρα είναι στην πρώτη. Οσο για το φιλμ «Salt» με την Αντζελίνα Τζολί, έφερε στα ταμεία $300 εκατ. διεθνώς. Και παρ’ όλο που το «The tourist» δέχθηκε εξαιρετικά κακές κριτικές, θεωρήθηκε μπλοκμπάστερ με $280 εκατ. στο ταμείο.

Η Τζένιφερ Ανιστον και η Ριζ Γουίδερσπουν είναι στην τρίτη θέση, με $28 εκατ. η καθεμία. Το κασέ της Τζένιφερ Ανιστον ενισχύθηκε από τις ταινίες «The bounty hunter» και «Just go with it». Στην πέμπτη θέση ακολουθούν η Τζούλια Ρόμπερτς και η Κρίστεν Στιούαρτ από το «Twilight». Οσο για τη Σάντρα Μπούλοκ που ήταν πρώτη στην περυσινή λίστα, φέτος βρέθηκε στην ένατη θέση. Εγινε πλουσιότερη κατά 15 εκατομμύρια δολάρια. Αν δεν θυμόμαστε σε ποια ταινία έπαιξε, δεν έχει καμία σημασία.