Ο Roger Waters στην Αθήνα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ. Ο Roger Waters, η δημιουργική ιδιοφυΐα που φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το βαρύτατο όνομα των Pink Floyd, περιοδεύει ξανά. Και παρουσιάζει το «The Wall», 30 περίπου χρόνια μετά την κυκλοφορία του θρυλικού άλμπουμ. Η παγκόσμια περιοδεία που ξεκίνησε πέρυσι από το Τορόντο κάνει στάσεις στην Αθήνα. Στο Ολυμπιακό Στάδιο, σήμερα, το Σάββατο 9 και την Τρίτη 12 Ιουλίου ένα μουσικό υπερθέαμα εικόνας και ήχου αναμένεται, και τα εισιτήρια για τα live έχουν γίνει άφαντα. Η σπουδαιότητα του άλμπουμ και η τεράστια μουσική φυσιογνωμία του Roger Waters κάνουν την περιοδεία του συνθέτη, μπασίστα και τραγουδιστή των Pink Floyd ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά γεγονότα του καλοκαιριού.

Πριν βγει το mp3, όταν οι περισσότεροι δίσκοι ήταν σαν βιβλία, είχαν αρχή, μέση, τέλος, οι Pink Floyd έβγαλαν το «Τhe Wall». Στα δισκοπωλεία κυκλοφόρησε το 1979 και ήταν το έβδομο στούντιο άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος. Από τους δίσκους που άγγιξαν, επηρέασαν, σημάδεψαν μια εποχή, και που ακόμη συγκινούν. Η ιδέα για τον δίσκο ήρθε το 1977 κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας, όταν ο Roger Waters ενοχλημένος από κάποιες συμπεριφορές του κοινού, φανταζόταν να παίζει με έναν τοίχο ανάμεσά τους. Το «The Wall» είναι ένας τοίχος που προστατεύει, αλλά και αποξενώνει. Είναι μία ροκ όπερα που επικεντρώνεται στον Pink, έναν χαρακτήρα βασισμένο στον ίδιο τον Waters. Ο Pink χάνει τον πατέρα του στον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πιέζεται και σαρκάζεται από τους καθηγητές του, μεγαλώνει με την υπερπροστατευτική μητέρα του και τελικά παγιδεύεται σε έναν αποτυχημένο γάμο. Ολα συντελούν στην απομόνωσή του από την κοινωνία, που μεταφορικά παρουσιάζεται με έναν τοίχο. Νευρώσεις, άγχη και ανασφάλειες αποτυπώθηκαν με τις γνώριμες progressive ψυχεδελικές μελωδίες των Pink Floyd σε αυτή τη ροκ όπερα, σημείο αναφοράς του συγκροτήματος, και σταθμός για τη μετέπειτα εξέλιξη της βρετανικής, και παγκόσμιας ροκ σκηνής. Τώρα ο Roger Waters περιοδεύει και παρουσιάζει το δημιούργημά του, που δεν έχασε ίχνος από τη λάμψη του παρά το πέρασμα των χρόνων. Και ένας αέρας νοσταλγίας και σεβασμού τον περιβάλλει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή