Σε πρωτο πλανο…

3' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…«Το ΚΘΒΕ εκφράζει τη βαθιά του λύπη για την ακύρωση των παραστάσεών του στην Επίδαυρο με την επετειακή παράσταση «Μικρά Διονύσια», έναν εορτασμό για τα 50 χρόνια λειτουργίας του. Η Επίδαυρος είναι μια «εκκλησία» του παγκόσμιου πνεύματος και μια εμβληματική, λειτουργική οντότητα της διαχρονίας του έθνους. Υπό αυτή την έννοια δεν πρέπει να κλείνει ποτέ και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ιδιαίτερα υπό τις παρούσες συγκυρίες, καθώς ο πολιτισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον τουρισμό και αποτελεί ένα δυναμικό παραγωγικό »όπλο» της χώρας», λέει ανάμεσα σε άλλα ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Σωτήρης Χατζάκης, για την τροπή που πήραν τα Επιδαύρια.

…Οι μικροί μαθητές στους Λειψούς και στη Λέρο θα μοιραστούν 2.771 νέα βιβλία. Τόσα συγκεντρώθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λειψών από την 34η Γιορτή Βιβλίου στο Ζάππειο, τα μισά από τα οποία θα πάνε στη Βιβλιοθήκη των Λειψών και τα άλλα μισά στης Λέρου. Την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση βιβλίων είχε ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, αλλά και η Ενωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημονικής Πληροφόρησης, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και οι μαθητές του Αρσακείου που προσέφεραν πάνω από 700 βιβλία! Μικρές πρωτοβουλίες, με μεγάλο αποτέλεσμα!

…Τα μεγάλα λαμπερά διαμάντια και όλα τα άλλα κοσμήματα που αποτελούν τη διάσημη συλλογή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ πρόκειται να δημοπρατηθούν σύντομα, όπως ανακοίνωσε ο οίκος Christie’s, που διαχειρίζεται τη δημοπρασία. Για την τεράστια συλλογή της Τέιλορ, που περιλαμβάνει τα εντυπωσιακά της κοσμήματα, αλλά και έργα τέχνης, ρούχα και διάφορα αναμνηστικά, δεν αρκεί μία μόνο δημοπρασία. Ετσι οι Christie’s θα διοργανώσουν μια σειρά δημοπρασιών που θα αρχίσει τον Δεκέμβριο…

… Είναι και οι δύο επιτυχημένοι οδοντίατροι, τους οποίους μάλιστα προτιμούν πολλοί εκπρόσωποι του πνευματικού χώρου. Είναι όμως και καλοί ποιητές, που στον ελεύθερο χρόνο τους από τον εξωραϊσμό διαφόρων χαμόγελων, γράφουν και στίχους. Ο Γιώργος Γώτης κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Στιγμή» τη νέα συλλογή του, με τίτλο «Δίχως χάρτη», παρουσιάζοντας την τυποτεχνική ευαισθησία του εκδοτικού του οίκου με το πολυτονικό, τις άκοπες άκρες, το ιδιαίτερο εξώφυλλο. Ο έτερος οδοντίατρος, ο Δημήτρης Χαλαζωνίτης εξέδωσε στις εκδόσεις «Θεμέλιο» τη δική του συλλογή με τίτλο «Σφαίρες», και αφιερώνει τις δικές του «ριπές» σε «πυροβολητές μεγίστου βεληνεκούς», όπως ο Γιάννης Βαρβέρης και ο Σωτήρης Κακίσης. Δύο ιδιαίτερες και ευθύβολες ποιητικές συλλογές.

…Στο «Social Network» υποδύθηκε τον ιδρυτή του Napster και έναν από τους μεγαλομετόχους του Facebook. Προφανώς ο χώρος της μουσικής αρχικά και του κινηματογράφου στη συνέχεια, δεν ήταν αρκετός για τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο οποίος ανήκει σε μια ομάδα επενδυτών, η οποία αγόρασε το MySpace. Με τη δημόσια εικόνα του ποπ σταρ, η ομάδα ελπίζει να αναγεννήσει το ενδιαφέρον για τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που σημειώνει πτώση τα τελευταία χρόνια…

…Υψηλή τιμητική διάκριση για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Club Hotel Loutraki S.A. και διαχειριστή της Club Hotel Casino Loutraki, κ. Αντώνη Στεργιώτη. Ο πρέσβης της Αυστρίας στην Αθήνα, Dr. Michael Linhart του απένειμε το Χρυσό Παράσημο για τις υπηρεσίες του στην αυστριακή δημοκρατία και την προώθηση των πολιτιστικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

…Οι περισσότεροι την κακολογούν, και δεν έχουν και άδικο, ειδικά μετά την ακύρωση της ευρωπαϊκής περιοδείας της λόγω της… ατυχούς της συμπεριφοράς επί σκηνής στο Βελιγράδι. Ο Τόνι Μπένετ όμως, «ανησυχεί και προσεύχεται» για την Εϊμι Ουάινχαουζ, η οποία είναι μία από τις 16 προσωπικότητες της σύγχρονης ποπ με τις οποίες συνεργάστηκε για το νέο του άλμπουμ Duets II. Ο 85χρονος Μπένετ είπε λυπημένα σε συνέντευξή του στη βρετανική Guardian: «Απ’ όλους τους σύγχρονους καλλιτέχνες που γνωρίζω, εκείνη έχει την πιο φυσική τζαζ φωνή…». Και γνωρίζει πολλούς, αφού κανένας, από την Lady Gaga και τον Τζον Μέιερ έως τη Νόρα Τζόουνς και τη Μαράια Κάρι, δεν έχει αρνηθεί μια συνεργασία με τον θρύλο της τζαζ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή