Οθόνες διάσπαρτες στην πόλη

Οθόνες διάσπαρτες στην πόλη

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Στις πλατείες και στους πεζόδρομους της Αθήνας μεταφέρονται για το καλοκαίρι οι Νύχτες Πρεμιέρας, που με τον τίτλο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας φέρνουν ταινίες στους ανοιχτούς χώρους της πόλης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στόχος του φεστιβάλ είναι να καλέσει τους Αθηναίους να ξαναβρούν τη χαρά της από κοινού απόλαυσης μιας ταινίας μέσα στο περιβάλλον κατήφειας που δημιουργεί η οικονομική κρίση, αλλά και να ανακαλύψουν ξανά τους ανοιχτούς χώρους της πόλης.

Τα εγκαίνια των δράσεων έγιναν το βράδυ της Τετάρτης, με την προβολή του «Go West» του Μπάστερ Κίτον στη θερινή αίθουσα της Ταινιοθήκης. Την προβολή συνόδευσε με τη μουσική του ο Κωνσταντίνος Βήτα. Μέχρι το τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί πέντε ακόμη εκδηλώσεις. Αναλυτικά, στις 20 Ιουλίου, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης παρουσιάζονται 12 ταινίες του πρωτοποριακού σινεμά, από τον Μελιές μέχρι τον Μαν Ρέι, ντυμένες με ήχους από τον Αγγελο Κυρίου και τους Φανταστικούς Ηχους. Την επόμενη ημέρα, στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος θα προβληθεί μια ταινία – έκπληξη. Στις 26 Ιουλίου, στο προαύλιο του Μουσείου της Ακρόπολης θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους σκηνοθετών του νέου ελληνικού ρεύματος με τον τίτλο «Τι έκαναν οι πολυβραβευμένοι Ελληνες σκηνοθέτες πριν κατακτήσουν τα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ;».

Ταινίες μικρού μήκους διάσημων δημιουργών του διεθνούς κινηματογράφου, όπως ο Γουόνγκ Καρ Γουάι, ο Γκας βαν Σαντ και ο Τιμ Μπάρτον, θα προβληθούν στις 27 Ιουλίου στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο. Οι δράσεις για τον Ιούλιο ολοκληρώνονται στις 28 του μήνα στον πεζόδρομο της Ερμού, κοντά στο αμαξοστάσιο του ΗΛΠΑΠ. Θα προβληθεί μία ταινία – έκπληξη και θα υπάρξει ζωντανή μουσική. Ολες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του ΟΠΑΠ και τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας θα επιστρέψουν στις κλειστές αίθουσες τον Σεπτέμβριο, για το καθιερωμένο, 17ο στη σειρά, ραντεβού τους με τους θεατές της Αθήνας και με περισσότερες από 120 ταινίες. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως και 25 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους Αττικόν, Απόλλων και Δαναός 1 και 2. Η πρεμιέρα θα γίνει με μια αριστουργηματική ταινία, το «The Artist» του Μισέλ Αζαναβίσιους. Η ασπρόμαυρη βουβή ταινία που εντυπωσίασε στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών και αγαπήθηκε από το σύνολο των κριτικών, είναι ένα ερωτικό γράμμα στην έννοια του σινεμά, με ιδανικό πρωταγωνιστή τον Ζαν Ντιζαρντέν, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή