Στον κόσμο της παιδικής αθωότητας

Στον κόσμο της παιδικής αθωότητας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΚΗΣ ΤΣΙΤΑΣ

Γιατί δε μετράς προβατάκια;

εκδ. Ψυχογιός

Ενα ευχάριστο και τρυφερό ανάγνωσμα για μικρά παιδιά, που στηρίζεται στη γνωστή σε όλους μας ρήση «μέτρα προβατάκια για να κοιμηθείς». Ο Μάκης Τσίτας, αξιοποιώντας την περίφημη και αποτελεσματική αυτή συμβουλή, που όλοι ακολουθήσαμε στα παιδικά μας χρόνια, πλάθει ένα ενδιαφέρον παραμύθι για ένα κοριτσάκι, τη Μαρία-Χριστίνα, που αδυνατεί να κλείσει μάτι, παρά τις προσπάθειες και τις παραινέσεις της μητέρας της. Καθώς μετράει και ξαναμετράει προβατάκια η μικρή ηρωίδα, βρίσκεται ξαφνικά μετέωρη ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, και τότε αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα συναρπαστικά πράγματα που την οδηγούν στα μονοπάτια των ονείρων αλλά και των παραμυθιών. Η μικρή κοπέλα θα βρεθεί ανάμεσα στα φανταστικά της πλάσματα, που απειλούνται όμως τώρα από αμέτρητους κινδύνους και κυρίως από τον κακό λύκο, τον οποίο θα αναλάβει η ίδια να αντιμετωπίσει. Θα τα καταφέρει άραγε; Θα σώσει τα προβατάκια; Θα ξαναμαζέψει το κοπάδι της; Θα ανακαλύψει τα χαμένα προβατάκια των ονείρων της; Μια ωραία περιπλάνηση στην περιοχή της φαντασίας, ένα πέταγμα μέσα στο παραμύθι, που είναι το πιο γλυκό νανούρισμα για τα μικρά παιδιά. Ο Μάκης Τσίτας, γνωστός και έμπειρος πεζογράφος και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά, χρησιμοποιεί ένα φαινομενικά κοινότοπο θέμα για να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο και τρυφερό παραμύθι. Από μία και μοναδική φράση καταφέρνει να στήσει έναν συναρπαστικό μύθο για τους μικρούς αναγνώστες του. Διαβάζοντάς το ξαναγύρισα στα παιδικά μου χρόνια, τότε που η παραμυθού γιαγιά μου πάλευε να με κοιμίσει με τα αυτοσχέδια παραμύθια της, που όμως τα έχω πια ξεχάσει. Ενιωσα την ίδια ζεστασιά να αναδύεται από τις σελίδες του βιβλίου και πιστεύω ότι την ίδια ζεστασιά και τρυφερότητα θα νιώσουν οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι αναγνώστες του.          

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι και η εικονογράφηση του βιβλίου, που έγινε από τον Γιώργο Καρακάσογλου. Ιδιαίτερη τεχνική, ζωντανά χρώματα και πολλές ολοσέλιδες εικόνες. Ενα χαρούμενο και απολαυστικό βιβλίο. Ενα αξιόλογο ανάγνωσμα για τους μικρούς μας φίλους από τεσσάρων ετών και πάνω, αλλά κυρίως βοήθημα για τις μαμάδες που πασχίζουν να κοιμίσουν τα παιδιά τους. Το βιβλίο αυτό είναι ο πιο σίγουρος και ασφαλής τρόπος. Τους το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή